75 dkg csirkemell
3 evőkanál gyros fűszerkeverék
Sült krumpli ízlés szerint
2 evőkanál kacsa- vagy libazsír
saláta ízlés szerint
Készítsd elő a húst. Tisztítsd meg, vágd kb. 1 cm-es csíkokra, szórd meg és dörzsöld be mindenhol a fűszerkeverékkel
. Én kb. 2 evőkanál kacsa- vagy libazsírt is szoktam
75 dkg csirkemellhez tenni, mert anélkül túl száraz lesz, és kevésbé fog hasonlítani az eredeti, forgó tűz mellett sült gyroshoz.
Egyszerűen dörzsöld be a zsírral és a fűszerekkel a húst. Természetesen ezt a zsiradékot helyettesítheted sertészsírral vagy akár olajjal is
.Tedd be a hűtőbe pihenni ha van időd rá.
-- Anélkül is jó lesz, de akár egy éjszakát is pácolódhat a hús, csak segít ha átjárják az ízek.
Forrósíts fel egy széles serpenyőt, és tedd bele a húst.
--Nagy lángon, időnként megkeverve vagy megrázva süsd addig, amíg a csirke minden oldala átsül, és egy nagyon kicsit megpirul.
Ez kb. 10 perc, nem sütöd túl.
-- Akkor jó, ha a belseje omlósan puha, a külseje néhol enyhén megpirult, és sülés közben a húsból kifőtt víz már elpárolgott.
Ízlés szerint tálald. A görögök a gyrost szinte minden esetben sült krumplival eszik – akár tányérban, akár pitában felszolgálva. .
Négy darab, átlagos méretekkel rendelkező csirkemellfilét felvágunk háromszor két centis, szabályos téglatestekre. Megforgatjuk őket 3 evőkanál lisztben. Egy kiváló teflon...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA marinád hozzávalóit összekeverjük, majd a combokat bedörzsöljük vele. Egy mikrózható edénybe 5 percre a mikróba tesszük, majd kihűtjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. (A mikrózá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vágd vékony szeletekre, ha szükséges ki is klopfolhatod, kend be a fűszerekkel. Tedd egy kiolajozott hőálló tálba. A burgonyát hámozd meg és vágd vékony szeletekre,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű