- 1 kg csirkeszárny
-só,bors ,
-5 kanál olaj
-méz kb 250 g
-6-8 evőkanál ketchup
-1 evőkanál erős pista
-5 gerezd fokhagyma
lehetőleg frissen vásárolt csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet.
Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát.
A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozzuk, majd bekenjük a fűszeres-olajos páccal. A pácolt csirkeszárnyakat olajjal kikent alufóliába csomagoljuk és betesszük egy tűzálló tálba. A maradék öntetet ráöntjük a szárnyakra és 220 fokon, légkeveréses programon kb. egy óráig sütjük. Ha megpuhultak a szárnyak, akkor áttesszük egy másik tálba őket és még pirítunk rajtuk egy kicsit. Isteni finomak lesznek a végére.
Sütés előtt hagyhatjuk állni a pácban, hűtőben 1-2 órát, de anélkül is, egyből süthetjük.
Ehetjük krumplipürével, arra rászedve a maradék öntetet, ami a szárnyak alatt volt.
Más körettel, pl. salátával, sült burgonyával is nagyon-nagyon finom.
A kicsontozott húsokba beleteszünk darabonként 2 szilvát, újhagymát és manduladaszeletkéket. Összegöngyöljük és baconbe tekerjük. Szelíd parázs fölött a sütőben kb. 20 percig sütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet összekockázzuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, ráöntjük a szószt, ananászt és paprikát darabolunk bele és 15 percig lassú lángon főzzük. Rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket a tenyeremmel kicsit megcsapkodom, -ezt nem szoktam klopfolni-, sózom, borsozom, majd a mangalica zsíron mind a két oldalát elősütöm. Amikor a hús kérget kapott, t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűMiután 3 fej vöröshagymát és 2 paprikát kókuszolajon megdinsztelünk, turmix gépbe tesszük és leturmixoljuk. Ugyanabban a lábasban a kockára vágott csirkemellet megpirítjuk, sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű