- 1 kg csirkeszárny
-só,bors ,
-5 kanál olaj
-méz kb 250 g
-6-8 evőkanál ketchup
-1 evőkanál erős pista
-5 gerezd fokhagyma
lehetőleg frissen vásárolt csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet.
Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát.
A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozzuk, majd bekenjük a fűszeres-olajos páccal. A pácolt csirkeszárnyakat olajjal kikent alufóliába csomagoljuk és betesszük egy tűzálló tálba. A maradék öntetet ráöntjük a szárnyakra és 220 fokon, légkeveréses programon kb. egy óráig sütjük. Ha megpuhultak a szárnyak, akkor áttesszük egy másik tálba őket és még pirítunk rajtuk egy kicsit. Isteni finomak lesznek a végére.
Sütés előtt hagyhatjuk állni a pácban, hűtőben 1-2 órát, de anélkül is, egyből süthetjük.
Ehetjük krumplipürével, arra rászedve a maradék öntetet, ami a szárnyak alatt volt.
Más körettel, pl. salátával, sült burgonyával is nagyon-nagyon finom.
◾️A kacsamellet beirdaljuk (vigyázzunk, hogy a húsba ne nagyon vágjunk bele). ◾️Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. ◾️Egy serpenyőt felhevítünk és beletesszük a kacsamellet bő...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük, és 180°-ra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk. A felcsíkozott húst hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Amikor a csirkemell kifeh...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűJól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük az egészet alufóliába. Lezárjuk, mint a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű