-80 g csokipuding
- 6 dl tej
- 50 g cukor ( 5 dkg )
-1 db rumaroma
- 50 g margarin ( 5 dkg )
--200 g babapiskóta ( 20 dkg )
-10 dkg magozott meggy lehet kompot is
Először az őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral.
- A babapiskótákat eltörjük ketté. { kb. 100 g -ot }
A tejben sűrűre főzzük a pudingot, cukrot, rumaromát, margarint +a
magozott meggyet is belekeverjük. picit hagyjuk hűlni
--a forma aljára öntünk épp ,hogy befedje az alját, rárakosgatjuk a
piskóta darabokat összevissza, megint öntünk a pudingból annyit ,hogy a piskótát befedje
-. Így folytatjuk míg a pudingunk el nem fogy akkor a tetejét kirakjuk egész piskótával. Mehet a hűtőbe dermedni
A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vízgőz felett egy nagyobb hőálló edényben összeolvasztjuk a vajat, a csokoládét, a kristálycukrot / édesítőt, a barna cukrot, és a vaníliaaromát. 2. Miután felolvadt, levesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót keverj össze és egy hőálló tálban tedd a mikróba 6 percre. Minden második percben állítsd meg, vedd ki a keveréket és alaposan kavard össze. Ha kész vagy, öntsd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot is. A tejjel felöntjük és összedolgozzuk, amikor már olyan mint a vizes homok, a vajat, a nut...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű