-80 g csokipuding
- 6 dl tej
- 50 g cukor ( 5 dkg )
-1 db rumaroma
- 50 g margarin ( 5 dkg )
--200 g babapiskóta ( 20 dkg )
-10 dkg magozott meggy lehet kompot is
Először az őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral.
- A babapiskótákat eltörjük ketté. { kb. 100 g -ot }
A tejben sűrűre főzzük a pudingot, cukrot, rumaromát, margarint +a
magozott meggyet is belekeverjük. picit hagyjuk hűlni
--a forma aljára öntünk épp ,hogy befedje az alját, rárakosgatjuk a
piskóta darabokat összevissza, megint öntünk a pudingból annyit ,hogy a piskótát befedje
-. Így folytatjuk míg a pudingunk el nem fogy akkor a tetejét kirakjuk egész piskótával. Mehet a hűtőbe dermedni
A margarint, a cukrot, a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és az élesztőt, és azzal is átdolgozzuk. Ezek utána a darabos csokit és diót is hozzáadjuk. Vizes kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a porcukrot, a sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal, valamint a tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 15 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát. A tejet a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával felforraljuk, f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tojások sárgáját elkevertem 2 dl tejjel. A többi tejet a cukorral felmelegítettem, majd hozzáöntöttem a sárgájás tejet és lassú tűzön tovább főztem. Folyamatosan keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű