-80 g csokipuding
- 6 dl tej
- 50 g cukor ( 5 dkg )
-1 db rumaroma
- 50 g margarin ( 5 dkg )
--200 g babapiskóta ( 20 dkg )
-10 dkg magozott meggy lehet kompot is
Először az őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral.
- A babapiskótákat eltörjük ketté. { kb. 100 g -ot }
A tejben sűrűre főzzük a pudingot, cukrot, rumaromát, margarint +a
magozott meggyet is belekeverjük. picit hagyjuk hűlni
--a forma aljára öntünk épp ,hogy befedje az alját, rárakosgatjuk a
piskóta darabokat összevissza, megint öntünk a pudingból annyit ,hogy a piskótát befedje
-. Így folytatjuk míg a pudingunk el nem fogy akkor a tetejét kirakjuk egész piskótával. Mehet a hűtőbe dermedni
A kókuszreszeléket elkeverjük a sűrített tejjel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a kókuszos masszába. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakunk, egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy őzgerinc formát folpackkal úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd hűtőszekrénybe teszem. A zselatinporra ráöntöm a tejet, és feláztatom, majd folytonos keverés közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy keverőtálba szitáljuk bele a sütőport, a kakaót és a liszteket, majd sorban adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, sót, tojást, olajat és a tejet. Kézi keverővel, laza mozdulatokk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNyomtassuk le a tetejét, amíg puhul a tészta.Másnap vágjuk fel, mert aznap igen törik. Krém változat: 4 kávéskanál grízes lisztet 3 dl tejjel simára keverünk és sûrûre fõzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű