50 dkg liszt
-5 dkg cukor
- 25 dkg margarin vagy vaj
-2 tojás
-4 evökanál tejföl
-csipet só
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1/2 citrom reszelt héja
- sütéshez olaj
-vaniliás porcukor a tálaláshoz
A lisztet átszitáljuk ,hozzáadjuk a puha vajat +sót,citrom reszelt héját+ szódabikarbónát
.A tojásokat elkeverjük a cukorral és a tejföllel...belekeverjük a lisztbe és eldolgozzuk mig puha rugalmas tészta nem lesz
. Fél órát hűtőben pihentetjük.
A tésztát 3 mm vastagságura nyújtjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk derelyevágóval 4-5 cm-es csikokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk hogy rombuszokat kapjunk
.Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik végét áthúzzuk a lyukon .
Az olajat felforrósitjuk és a csörögéket aranybarnára sütjük benne.
Ha langyosra hültek porcukorral megszorjuk.
Kockázzuk fel a húst és a szalonnát (1 cmx1 cm) 2. Keverjük össze őket és keverjük hozzá a sót, 1 zacskó borsot egészben, 1 zacskónyit pedig durvára törve. Kb. ugyanennyi szintén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A burgonyákat pucoljuk ,szeleteljük Megmossuk, vagy kicsit áztatjuk váltott hideg vízben. -Panírozás előtt sózzuk, esetleg borsozzuk, vagy megszórhatjuk steak fűszerrel is. -...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük. Közben az élesztőt kevés cukros, langyos vízben felfuttatjuk, a liszthez kavarjuk. A sót és a többi vizet is beletesszük, jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a sót. Alaposan összedolgozzuk, letakarva 20 percig pihentetjük. Ez után, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A tejfölt kikeverj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű