Családireceptkönyv.hu

Csőröge


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
-5 dkg cukor
- 25 dkg margarin vagy vaj
-2 tojás
-4 evökanál tejföl
-csipet só
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1/2 citrom reszelt héja
- sütéshez olaj
-vaniliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:


A lisztet átszitáljuk ,hozzáadjuk a puha vajat +sót,citrom reszelt héját+ szódabikarbónát
.A tojásokat elkeverjük a cukorral és a tejföllel...belekeverjük a lisztbe és eldolgozzuk mig puha rugalmas tészta nem lesz
. Fél órát hűtőben pihentetjük.
A tésztát 3 mm vastagságura nyújtjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk derelyevágóval 4-5 cm-es csikokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk hogy rombuszokat kapjunk
.Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik végét áthúzzuk a lyukon .
Az olajat felforrósitjuk és a csörögéket aranybarnára sütjük benne.
Ha langyosra hültek porcukorral megszorjuk.

Csőröge

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
FRISS SALÁTA
FRISS SALÁTA

A zöldségeket vékonyra szeleteljük, az öntettel leöntjük. Picit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Petrezselymes tojásfasírt
Petrezselymes tojásfasírt

A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink va...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Túró házilag
Túró házilag

A zsíros tejet vagy joghurtot felmelegítem 35-40 fokra. Leveszem a tűzről. Elkeverem benne a sót és belecsorgatom az ecetet, miközben lassan keverem. 20 percig áll, közben szépe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalán krém házilag visszérre
Csalán krém házilag visszérre

Egy magas falú edényt forró vízbe állítunk, és ebbe rakjuk az apróra vágott csalánt. Ha van régi mák darálónk, akkor használjuk bátran és pépesítsük a friss növényt. Én inkább a fr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk