50 dkg liszt
-5 dkg cukor
- 25 dkg margarin vagy vaj
-2 tojás
-4 evökanál tejföl
-csipet só
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1/2 citrom reszelt héja
- sütéshez olaj
-vaniliás porcukor a tálaláshoz
A lisztet átszitáljuk ,hozzáadjuk a puha vajat +sót,citrom reszelt héját+ szódabikarbónát
.A tojásokat elkeverjük a cukorral és a tejföllel...belekeverjük a lisztbe és eldolgozzuk mig puha rugalmas tészta nem lesz
. Fél órát hűtőben pihentetjük.
A tésztát 3 mm vastagságura nyújtjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk derelyevágóval 4-5 cm-es csikokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk hogy rombuszokat kapjunk
.Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik végét áthúzzuk a lyukon .
Az olajat felforrósitjuk és a csörögéket aranybarnára sütjük benne.
Ha langyosra hültek porcukorral megszorjuk.
A gombák tönkjét kivágjuk, megpucoljuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A bacont apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. A juhtúrót elkeverjük a sajtkrémm...
Elkészítési idő: 45 percÖsszekeverjünk mindent. Egy nem túl híg, nem túl sűrű masszát kell kapni (nekem kellett még egy leheletnyi tej bele. A virsliket hurkapáécára húzzuk, megfogatjuk rizslisztben, maj...
Elkészítési idő:A gyökérféléket, a sárgarépát, petrezselymet, paszternákot, céklarépát, cukorrépát, stb. pincében és homokban tárolhatjuk. (Vermelés: http://www.edenkert.hu/novenydoktor/aktu...
Elkészítési idő:A felhevített olajon megpirítjuk a lisztet. Beledinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát. A tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát. Visszatéve a lángra, beleöntjük a burgo...
Elkészítési idő: 1 óra