50 dkg liszt
-5 dkg cukor
- 25 dkg margarin vagy vaj
-2 tojás
-4 evökanál tejföl
-csipet só
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1/2 citrom reszelt héja
- sütéshez olaj
-vaniliás porcukor a tálaláshoz
A lisztet átszitáljuk ,hozzáadjuk a puha vajat +sót,citrom reszelt héját+ szódabikarbónát
.A tojásokat elkeverjük a cukorral és a tejföllel...belekeverjük a lisztbe és eldolgozzuk mig puha rugalmas tészta nem lesz
. Fél órát hűtőben pihentetjük.
A tésztát 3 mm vastagságura nyújtjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk derelyevágóval 4-5 cm-es csikokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk hogy rombuszokat kapjunk
.Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik végét áthúzzuk a lyukon .
Az olajat felforrósitjuk és a csörögéket aranybarnára sütjük benne.
Ha langyosra hültek porcukorral megszorjuk.
4Zöldfűszeres panír A hagyományos panírt sok mindennel feldobhatod, az egyik legillatosabb és legízletesebb megoldás, ha kedvenc zöldfűszereiddel gazdagítod a liszt, tojás és z...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot a langyos tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, a közepébe ütjük a tojásokat és beleöntjük a kefireket. A felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű