50 dkg liszt
-5 dkg cukor
- 25 dkg margarin vagy vaj
-2 tojás
-4 evökanál tejföl
-csipet só
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1/2 citrom reszelt héja
- sütéshez olaj
-vaniliás porcukor a tálaláshoz
A lisztet átszitáljuk ,hozzáadjuk a puha vajat +sót,citrom reszelt héját+ szódabikarbónát
.A tojásokat elkeverjük a cukorral és a tejföllel...belekeverjük a lisztbe és eldolgozzuk mig puha rugalmas tészta nem lesz
. Fél órát hűtőben pihentetjük.
A tésztát 3 mm vastagságura nyújtjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk derelyevágóval 4-5 cm-es csikokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk hogy rombuszokat kapjunk
.Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik végét áthúzzuk a lyukon .
Az olajat felforrósitjuk és a csörögéket aranybarnára sütjük benne.
Ha langyosra hültek porcukorral megszorjuk.
A zöldségeket vékonyra szeleteljük, az öntettel leöntjük. Picit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink va...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zsíros tejet vagy joghurtot felmelegítem 35-40 fokra. Leveszem a tűzről. Elkeverem benne a sót és belecsorgatom az ecetet, miközben lassan keverem. 20 percig áll, közben szépe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy magas falú edényt forró vízbe állítunk, és ebbe rakjuk az apróra vágott csalánt. Ha van régi mák darálónk, akkor használjuk bátran és pépesítsük a friss növényt. Én inkább a fr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes