4 db tojás
1 fej hagyma vagy lilahagyma (kisebb)
1 ek mustár
1/2 pohár tejföl
3 ek vaj
só
bors
petrezselyemzöld (apróra vágott)
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a hagymát. Habosra keverjük a vajat, a tejfölt és a mustárt, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük néhány órára.
Kitűnő szendvicsalapanyag. Fogyókúrázók a tejfölt joghurttal helyettesíthetik.
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tejföllel, a maradék tejjel és sóval együtt egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, letakarjuk...
Elkészítési idő:A tojásokat keményre főzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket és az egész tojást. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összegy...
Elkészítési idő:A fetát összetörjük és a görög joghurttal simára keverjük. Hozzáadjuk a felaprított kaprot, a többi zöld fűszert, és a reszelt fokhagymát. Borsozzuk, és ha szükséges sózzuk. Ha v...
Elkészítési idő:A túrót villával finomra törjük a vajjal, sóval és a 2 tojás sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, lazán a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Körülbelül 1 órát...
Elkészítési idő: