4 db tojás
1 fej hagyma vagy lilahagyma (kisebb)
1 ek mustár
1/2 pohár tejföl
3 ek vaj
só
bors
petrezselyemzöld (apróra vágott)
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a hagymát. Habosra keverjük a vajat, a tejfölt és a mustárt, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük néhány órára.
Kitűnő szendvicsalapanyag. Fogyókúrázók a tejfölt joghurttal helyettesíthetik.
A cukkinít vékony szeletekre vágjuk. Tojást pici sóval felverjük, mehet bele a liszt, a sütőpor. Alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, újabb keverés, majd az olajat...
Elkészítési idő:A legyalult tököt enyhén lesózzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk, és egy tálba rakjuk. -Hozzáadjuk a lisztet, a durvára reszelt sajtot, a felvert tojást és az apróra v...
Elkészítési idő: 301. A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk...
Elkészítési idő:A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradék...
Elkészítési idő: