menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérlángos (langalló) Töki pompos


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
400 g burgonya (főtt, áttört)
90 ml 2,8%-os tej
1 teáskanál kristálycukor
30 g élesztő (friss)
540 g búzaliszt (BL55)
45 ml étolaj
0.5 teáskanál só
340 ml víz

A tepsire
étolaj

A feltéthez
350 ml tejföl (20%-os)
125 g szalonna, bacon (nyers)
3 fej lilahagyma
430 g trappista sajt (reszelt)

Elkészítés:



1. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.

400 g burgonya (főtt, áttört)


2. Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben.

90 ml 2,8%-os tej, 1 teáskanál kristálycukor, 30 g élesztő (friss)


3. Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni minimum langyosra.


4. Mikor a burgonya kihűlt, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalóját. (Liszt, olaj, só, víz, felfuttatott élesztő.)

540 g búzaliszt (BL55), 45 ml étolaj, 0.5 teáskanál só, 340 ml víz


5. Begyúrjuk a tésztát sűrű nokedlitészta állagúra.


6. Liszttel megszórjuk a tetejét a tésztának, majd letakarva kelesztjük egy órán át.


7. Mikor a tészta megkelt, egy gáztepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk. Ezt vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk, és egyenletesen kilapítjuk a lemezen.

étolaj

8. Megszurkáljuk, és kb. 20-25 perc alatt elősütjük egy 220 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül. Félig átsültnek kell lennie.


9. Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel.

350 ml tejföl (20%-os)


10. Megszórjuk egyenletesen a kockázott baconnal, majd a felkockázott lilahagymával, végül a reszelt trappistával.

125 g szalonna, bacon (nyers), 3 fej lilahagyma, 430 g trappista sajt (reszelt)


11. Végül ismét visszatesszük a 230 C-os sütőbe, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. Alsó-felső sütést használjunk, és a sütő alsó részébe tegyük, ha nem éget a sütő alja. (A sütési hőfok és idő sütőnként változhat!

12. Melegen szeleteljük az elkészült langallót!

Kenyérlángos (langalló) Töki pompos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hihetetlenül gyors serpenyős pizza
Hihetetlenül gyors serpenyős pizza

Keverjük össze a hozzávalókat, egy híg tésztát fogunk kapni. Töltsük a tésztát olajjal kikent serpenyőbe és a tetejére rakjuk a kedvenc feltétünket (kolbász, sonka, főtt tojás, par...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Tojásksrém
Tojásksrém

Elkészítése: A tojások sárgáját kikaparjuk, a fehérjét nagyobb darabokra vágjuk. A tojássárgáját villával összetörjük és a majonézt, a tejfölt, a mustárt, majd a fűszereket hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalma chutney
Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Birsalma chutney

A chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is. Először lecsepegtetjük a birsalmát. Az...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Cukkini-pástétom
Cukkini-pástétom

1. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, olívaolajjal, himalaya sóval, borssal megszórjuk és nagy lángon sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 2. Utána turmixgépbe tesszük, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk