2 dl kefir, vagy natúr joghurt
1 tojás
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
25 dkg liszt
csipetnyi só
1 teáskanál sütőpor
párcsepp vaníliaaroma
A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A kefirt, a cukrot, az olajat, a tojást és a vaníliát kikeverjük, majd a liszthez adjuk. Görcsmentesre kavarjuk, majd félórán át pihentetjük. Majd kiolajozott palacsintasütőben ízlés szerinti nagyságú palacsintákat sütünk. A megszokott palacsintánál vastagabb, pufibb lesz. Lekvárral, túrókrémmel, mogyorókrémmel töltjük.
A sárgáját kikeverem a cukorral, majd simára keverem a tejjel. Sűrűre főzöm, majd hozzáadom a vaníliát és a likőrt, simára keverem. Kihűtőm. A lazán felvert tejszínnel elkeverem, m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűegy közepes vagy nagy fej hagymát meg kell pucolni, apró kockákra kell vágni, majd kevés olajon meg kell pirítani, ha üveges a hagyma akkor bele lehet tenni a megmosott, megpucolt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű