A világ legfinomabb citroma
Mint minden januárban, most is megjelent a zöldségeseknél a Meyer-citrom! Ez a különleges citromfajta igazi gourmet citrom: édeskés, illatos, zamatos, külsőre is egyértelműen megkülönböztethető. Héja sima, narancssárgás, formája inkább kerek, jobban hasonlít a narancsra, mint a citromra. Az illata is egyértelműen árulkodik. A zöldségeseknek fogalmuk sincs róla, mi ez, nem értik, miért veszek 3kg-ot:) Ági zöldségesnél is ilyen van most (Tátra/Wallenberg), ill. a Csanády/Pannónia u. sarkon (trolimegállóban) lévő éjjel-nappaliban is, 500Ft/kg. Ki hol látott még? (én kifacsarom, és 2dl-ként lefagyasztom a levét)
Langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A 60 dkg lisztet meglangyosítom és a sót szárazon elkeverem benne. Ezután az étolajjal és a felfuttatott élesztővel vala...
Elkészítési idő: kb.: 2 óra Nehézség: KönnyűElőször a csirkemellet kockázzuk fel, majd sóval, borssal, chili pehellyel és a joghurttal összekeverve bepácoljuk. Fél órát állni hagyjuk. Közben a koriandermagot, a fahéjat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforralunk egy nagyobb lábasban vizet. Beleöntünk citromlevet vagy a citromsavat. Megteszi ehhez a bolti legolcsóbb verzió is. Megközelítőleg két liter vízhez 2-3 dl citromlé el...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukkinis palacsinta elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint egy klasszik palacsintáé: a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű