A világ legfinomabb citroma
Mint minden januárban, most is megjelent a zöldségeseknél a Meyer-citrom! Ez a különleges citromfajta igazi gourmet citrom: édeskés, illatos, zamatos, külsőre is egyértelműen megkülönböztethető. Héja sima, narancssárgás, formája inkább kerek, jobban hasonlít a narancsra, mint a citromra. Az illata is egyértelműen árulkodik. A zöldségeseknek fogalmuk sincs róla, mi ez, nem értik, miért veszek 3kg-ot:) Ági zöldségesnél is ilyen van most (Tátra/Wallenberg), ill. a Csanády/Pannónia u. sarkon (trolimegállóban) lévő éjjel-nappaliban is, 500Ft/kg. Ki hol látott még? (én kifacsarom, és 2dl-ként lefagyasztom a levét)
A csirkemellet kb. 1 centi vastag hosszúkás csíkokra (szalagokra) vágjuk. A sóval, a fűszerekkel és az olajjal jól összekeverjük. A fűszeres liszthez a hozzávalókat összekeverjük...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűEgy magasfalú keverőedénybe rakd bele a tojást, a sót, a mustárt és a citromlevet, keverd fel és közben nagyon lassan adagold hozzá a folyékony kókuszolajat is. Figyelj rá, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kenyér tetejét V alakban bemetsszük, és kibelezzük. Fontos, hogy puha kenyértípust válasszunk, mert ha nem, sütés közben élvezhetetlenre szárad. 2. A bacont felvágjuk, és m...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűDie Tomaten und Zwiebeln klein würfeln. Die Zwiebeln in einer Pfanne mit Olivenöl anschwitzen. Tomaten dazugeben und den Zucker darüber streuen. Dies hebt den Tomatengeschmack herv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű