A világ legfinomabb citroma
Mint minden januárban, most is megjelent a zöldségeseknél a Meyer-citrom! Ez a különleges citromfajta igazi gourmet citrom: édeskés, illatos, zamatos, külsőre is egyértelműen megkülönböztethető. Héja sima, narancssárgás, formája inkább kerek, jobban hasonlít a narancsra, mint a citromra. Az illata is egyértelműen árulkodik. A zöldségeseknek fogalmuk sincs róla, mi ez, nem értik, miért veszek 3kg-ot:) Ági zöldségesnél is ilyen van most (Tátra/Wallenberg), ill. a Csanády/Pannónia u. sarkon (trolimegállóban) lévő éjjel-nappaliban is, 500Ft/kg. Ki hol látott még? (én kifacsarom, és 2dl-ként lefagyasztom a levét)
Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük b...
Elkészítési idő:A krumplit melegen összetörjük az olajjal. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a tojás, búzadarát, sót, lisztet. Összegyúrjuk, formázzuk, sós vízben kifőzzük.
Elkészítési idő:A tejet az edénybe tesszük és 4 evőkanál cukorral és a vaniliás cukorral főzni kezdjük. 1 pohárba belemérjük a 8 evőkanál grízt és folyamatos keverés közben beleöntjük a forrásba l...
Elkészítési idő: