Családireceptkönyv.hu

Citromkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(350 ml-hez)
2 citrom reszelt héja
100 ml citromlé
150 g porcukor
3 tojássárgája
1 tojás
200 g hideg felkockázott vaj

Elkészítés:


A krémhez forraljuk össze a citromok levét és héját 50 g porcukorral, majd a tojásokat keverjük habosra 100 g porcukorral. Lassú sugárban öntsük a citromos keverékünkhöz a habosat úgy, hogy közben habverővel folyamatosan keverjük. Ezt a „krémet” folytonos keverés mellett hevítsük addig, amíg nem kezd el rotyogni, majd 3 részletben adjuk hozzá a darabokra vágott hideg vajat és keverjük el jól benne. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, adagoljuk üvegcsékbe, majd tároljuk hűtőben.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ ízesíthetjük rozmaringgal, bazsalikommal vagy akár kardamommal is
♥ savasságát mascarpone sajtkrémmel ellensúlyozhatjuk
♥ sajtkrémmel kikeverjük, akkor tölthetjük tortába, piskótaroládba, magában pedig akár egy fenséges pite tölteléke is lehet

Citromkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Noémi
Csoki máz
Csoki máz

cukor az edénybe és 1P/10 F kakaópor 1P/3F vajat és a palmint egy kisebb serpenyőbe megolvasszuk a porcukor és kakaó keverékhez hozzá adjuk a vizet és 5P/ 50 fok/3 F melegítjük...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi pizzaszósz
Házi pizzaszósz

A zöldségeket megpucolom Az összes hozzávalót összeturmixolom. A frissen felhasznált mennyiséget nem főzöm fel, hanem nyersen teszem a tésztára. Ha kicsit sürűbbre ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Körözött
Körözött

1. A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk. 2. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk