burgonya
olaj
só
Tetszés szerinti mennyiségből készíthetjük, attól függően hányan szeretnének csemegézni belőle.
A meghámozott, megmosott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk, de a legjobb uborkagyalut használni, akkor egyforma vastagságúak lesznek.
A legyalult krumplit néhány percig /5-10/ vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük és konyharuhával leitatjuk a vizet róla.
Felforrósított, bő olajba apránként pirosra sütjük, folyamatosan kevergetve, hogy ne tapadjanak össze a szeletek.
Ha kellően megpirult papírtörlőre szedjük, ami az olajat felszívja róla.
Nem sózzuk meg csak akkor, amikor fogyasztjuk.
A magokból tejföl sűrűségű szószt turmixolunk,majd izesítjük.Később plusz vizet tehetünk hozzá
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA petrezselymet finomra vágjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Hozzákeverjük a citromhéjat is, majd lefedjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük, mielőtt tálaljuk. (A gremolata...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba szitáljuk bele a kakaót, így megszabadulunk a csomóktól, majd adagoljuk jó nagy üvegbe. A cukrot a tejporral keverjük ki, szórjuk a kakaó tetejére. A tejpor tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű