egy 10 cm-es friss gyömbérdarab, héjastul
3 biocitrom
400 g méz
Először is meg kell mosni a gyömbért, majd héjastul le kell reszelni. A citromot héjastul kockázzuk fel kis darabokra, de a magokat szedjük ki, a többi részt pedig tegyük bele egy tiszta, lezárható befőttes üvegbe, és egy botmixerrel pépesítsük össze a gyümölcs darabkákat.
Erre szórjuk rá a reszelt gyömbért, és alaposan keverjük össze. A végén pedig kanalazzuk rá a keverékre a mézet, ismét keverjünk egyet az egészen. Ennyi az egész.
Reggeli közben fogyasszunk el a dzsemből egy kiskanálnyi mennyiséget, amíg el nem fogy.
A hideg időjárásnak köszönhetően a levegő tele van vírusokkal és baktériumokkal, így sajnos elkerülhetetlen, hogy a mi szervezetünk találkozón velük. Szerencsére van megoldás arra, hogy immunrendszerünket kellőképp felkészítsük és megerősítsük, erre az alábbiakban mutatunk egy receptet.
Vágd be a nyúl hátán a szőrt kb a gerinc közepén,úgy hogy két-két ujjad beleférjen a bunda alá. Egyszerűen ketté húzod és csak a térdeknél,fejnél kell levágnod. Egy db szőr nélkü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLevágom a zsemlék tetejét. Kiszedem a puha belsejét és közben elkészítem a tölteléket. 1 tojást felverek, apróra felkockázok egy kisebb hagymát és hozzáadom ill. teszek bele kb. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, feldaraboljuk tetszésünk szerint. A hagymákat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és karikákra szedjük. A karajszeleteket egy kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát párolni kezdjük és közben megcsináljuk a paprikásat és közben hozzáadjuk a káposztához a köménymagot.. majd mikor már majdnem teljesen megkészült a káposzta összekavarj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes