5 dl tej
1 evőkanál liszt
15 dkg cukor
5 tasak vaníliás cukor
5 tojás
5 dl habtejszín
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavargatjuk! Majd kihűtjük. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt hozzákeverjük. A habtejszínt is felverjük és belekeverjük a vaníliás cukrokat, óvatosan összekeverjük a krémmel. Egy fedéllel rendelkező műanyagdobozba öntjük és 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük és összekeverjük, majd legalább egy órára visszatesszük és fogyaszthatjuk!
A szamósza tészta nem egy önmagában fogyasztandó étel, ezért mindenképpen készíts hozzá valamilyen indiai fűszerezésű tölteléket. Zöldséges samosa receptért kattints a linkre. D...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, majd az élesztővel és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk az étolajat és annyi langyos vizet, hogy jól dagaszthatóvá váljon. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felteszem forrni beleteszem a sót és a vajat .Hozzáöntöm a kukoricadarát. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm. 30 percig lefedve állni hagyom. Egy folpackra rákanalazom a p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megpucolt fokhagymagerezd végéről a kis zöldes csúcsot vágjuk ki. Állítólag ez nehezíti, illetve akadályozza az emulzió képződését. A fokhagymát belerakjuk egy magas edénybe, cél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű