10 dkg vaj
10 dkg krémsajt
15 dkg kolbász
3 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
Só, őrölt bors, ízlés szerint
Kb. 4 db paprika, mérettől függően
A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott felaprított kolbászt. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval, borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk. A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.
A burgonyákat héjában megfőzzük. (Lehet akár előző nap is, de felhasználhatunk hozzá egyszerű maradék főtt krumplit is.) A héját leszedjük, és felkockázzuk kb. 1,5-2 cm-es kock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket tedd egy egy üres szórófejes flakonba. Fújjuk rá a kárpitra. Szivaccsal kicsit nyomkodjuk át. Hagyjuk így 10-15 percig. Végül jól dörzsöljük át tiszta vizes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét szelet kolozsvári szalonnát (bacon) apró kockára vágok, kevés zsiradékon kisütöm, egy evőkanálnyi mennyiségű aprított vöröshagymát dobok rá, két fej gombát apróra darabolva, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű