menu

Családireceptkönyv.hu

Hideg töltött paprika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg vaj
10 dkg krémsajt
15 dkg kolbász
3 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
Só, őrölt bors, ízlés szerint
Kb. 4 db paprika, mérettől függően

Elkészítés:


A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott felaprított kolbászt. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval, borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk. A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Kolbászos , krumplis  quesadilla
Kolbászos , krumplis quesadilla

A burgonyákat héjában megfőzzük. (Lehet akár előző nap is, de felhasználhatunk hozzá egyszerű maradék főtt krumplit is.) A héját leszedjük, és felkockázzuk kb. 1,5-2 cm-es kock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
kárpittisztító
kárpittisztító

Az összetevőket tedd egy egy üres szórófejes flakonba. Fújjuk rá a kárpitra. Szivaccsal kicsit nyomkodjuk át. Hagyjuk így 10-15 percig. Végül jól dörzsöljük át tiszta vizes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
DARÁLT HÚSOS PALACSINTA
DARÁLT HÚSOS PALACSINTA

Két szelet kolozsvári szalonnát (bacon) apró kockára vágok, kevés zsiradékon kisütöm, egy evőkanálnyi mennyiségű aprított vöröshagymát dobok rá, két fej gombát apróra darabolva, jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tolnai sváb húsos-hurka
Tolnai sváb húsos-hurka

A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk