30 dkg rizs,
1200 ml tej,
1 vanília kikapart magja, ha nincs 1 csomag vaníliás cukor,
1 csipet só
, 6 dkg vaj,
20 dkg cukor,
4-6 db tojás,
½ citrom reszelt héja
Tepsi kikenéséhez:
vaj, 3 evőkanál zsemlemorzsa
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, a vanília kikapart magjait (vagy a vaníliás cukrot), a csipet sót és a rizst puhára főzzük
néha megkeverve főzöm, addig, amíg a tej nagy részét felveszi.
Akkor ráteszem a fedőt, leveszem a tűzről és hagyom kb 20-25 percim ami alatt felveszi a maradék tejet, addigra a rizs is puha teljesen.
Majd hagyjuk kihűlni.
Közben a vajat a cukorral, a tojás sárgákkal és a citrom reszelt héjávalhabosra keverjük
hozzáadjuk a langyosra hült rizshez és összekeverjük .
Majd a tojásfehérjéből keményre vert habot óvatosan hozzáforgatjuk.
Vajjal kikent zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegitett sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük
♥ A hamburgerzsemléhez dagasztógépbe helyezzük az összes hozzávalókat, és összegyúrjuk. (Természetesen simára gyúrhatjuk a tésztát kézzel vagy kézi robotgép dagasztó spiráljával is...
Elkészítési idő:Turmixold össze a gyümölcsöket és a mézet.
Elkészítési idő:6-8 sült almát szitán áttörünk és elkeverünk ugyanannyi súlyú porcukorral, valamint 2 tojásfehérjével és 1 citrom levével. Habverővel félóráig verjük, majd tálra tesszük és tálalás...
Elkészítési idő: