30 dkg rizs,
1200 ml tej,
1 vanília kikapart magja, ha nincs 1 csomag vaníliás cukor,
1 csipet só
, 6 dkg vaj,
20 dkg cukor,
4-6 db tojás,
½ citrom reszelt héja
Tepsi kikenéséhez:
vaj, 3 evőkanál zsemlemorzsa
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, a vanília kikapart magjait (vagy a vaníliás cukrot), a csipet sót és a rizst puhára főzzük
néha megkeverve főzöm, addig, amíg a tej nagy részét felveszi.
Akkor ráteszem a fedőt, leveszem a tűzről és hagyom kb 20-25 percim ami alatt felveszi a maradék tejet, addigra a rizs is puha teljesen.
Majd hagyjuk kihűlni.
Közben a vajat a cukorral, a tojás sárgákkal és a citrom reszelt héjávalhabosra keverjük
hozzáadjuk a langyosra hült rizshez és összekeverjük .
Majd a tojásfehérjéből keményre vert habot óvatosan hozzáforgatjuk.
Vajjal kikent zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegitett sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a túróval, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a búzadarával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az előbbi masszáh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szirupot készítjük el. Tegyük a cukrot és a vizet egy lábasba és tegyük fel főni, amikor felfőtt, alacsony lángon még főzzük 35 percig, közben kavargassuk. Végezzük el a golyó te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat felhasználás előtt le kell tisztítani: a piheszőröket papírtörlővel vagy konyharuhával le tudjuk dörzsölni, a maradékot folyóvíz alatt mossuk le. A birsalmasajthoz ne...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesEgy nagyobb (kb. 400 g-os) befőttes üvegbe tegyünk egy evőkanál lisztet (30g) és egy evőkanál (30 g) vizet, keverjük össze annyira hogy ne maradjanak csomók, majd az üveget zárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű