30 dkg rizs,
1200 ml tej,
1 vanília kikapart magja, ha nincs 1 csomag vaníliás cukor,
1 csipet só
, 6 dkg vaj,
20 dkg cukor,
4-6 db tojás,
½ citrom reszelt héja
Tepsi kikenéséhez:
vaj, 3 evőkanál zsemlemorzsa
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, a vanília kikapart magjait (vagy a vaníliás cukrot), a csipet sót és a rizst puhára főzzük
néha megkeverve főzöm, addig, amíg a tej nagy részét felveszi.
Akkor ráteszem a fedőt, leveszem a tűzről és hagyom kb 20-25 percim ami alatt felveszi a maradék tejet, addigra a rizs is puha teljesen.
Majd hagyjuk kihűlni.
Közben a vajat a cukorral, a tojás sárgákkal és a citrom reszelt héjávalhabosra keverjük
hozzáadjuk a langyosra hült rizshez és összekeverjük .
Majd a tojásfehérjéből keményre vert habot óvatosan hozzáforgatjuk.
Vajjal kikent zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegitett sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük
A fentieket dobd aprítógépbe, vagy botmixerrel aprítsd össze és keverd krémes állapotig. Pirítósra (pro body, glyx kenyér, pufi rizs) kenve tökéletes eleség. Pritamin paprikába, va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pácolást írom le. Ezt a sült húst máshoz is lehet felhasználni, akár körettel. Egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit. Egy jól zárható dobozban öntsük a...
Elkészítési idő: 30 p. + (3,5 ó) Nehézség: KözepesA tarhonyát kicsit megfuttatjuk az olajon, felöntjük és puhára főzzük, majd sózzuk. Ha elfő a leve, végig kavarni kell. Egy másik lábasban pörköltszaftot készítünk. A pörkölt ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű