45 dkg finomliszt
1 kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (+1 csipet a mártásba)
1 csipet cukor
2.5 dkg élesztő
1 ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
3 dl víz
80 dkg pulykahús
1.5 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
1 csomag fűszerkeverék
1 ízlés szerint saláta
2 dl natúr joghurt
2 dl tejföl
2 gerezd reszelt fokhagyma
A hozzávalók listáját nézve, lehet, hogy elsőre kicsit bonyolultnak látszik, de egyáltalán nem az. A pite előre elkészíthető, szükség szerint fagyasztható is, és bármikor elővesszük, már csak a húst kell megsütni hozzá. Akkor igazán hamar, nagyon finomat tehetünk az asztalra. Vegyük hát sorra a tennivalókat.
Először a pita készítését írom le:
A lisztből, sóból, csipet cukorból, evőkanálnyi olajból és a vízből, egy kelt tésztát készítünk, a szokásos módon. Akinek van kenyérsütője, az meg is spórolhatja a kézi munkát, hiszen a tartályba pakolva, indítástól számított másfél óra múlva, kiveheti a fényesre megkelt, gyönyörű tésztát.
Lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd hat gombócra osztjuk.
Ezeket a gombócokat nyújtófával, kb. fél centi vastag körökre nyújtjuk, majd egy sütőlemezre pakolva, hagyjuk 20 percet pihenni.
Ezután mehetnek a forró sütőbe, ahol 5-6 perc alatt lesz egy felfúvódott labda belőlük. A levegőn kicsit majd összeesnek, ha hűlnek, de ez nem jelent hibát. Készen is vannak. Már csak egy zsebet kell vágni rájuk, ha kihűltek.
Hús:
Érdemes előző este, a felcsíkozott húst olaj-gyros fűszerkeverék elegyébe bepácolni, de ha nincs erre időnk, egy jó fél óra is elég neki.
Páclével együtt, forró serpenyőbe, wokba öntjük, és megsütjük.
Mártás:
A joghurtot és a tejfölt kikeverjük, a reszelt fokhagymával és a sóval.
A zsebes pitát kézbe vesszük, megtöltjük összevágott salátalevéllel (jó hozzá a bolti salátakeverék is), mártással és hússal.
Jó étvágyat hozzá!
Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgombát folyóvízben mossuk meg, szeleteljük fel. A hagymát aprítsuk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjük bele a sót,és a fűszerp...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tejből és a búzadarából, vaníliás cukorral, kristálycukorral, 1/2 citrom reszelt héjával tejbegrízt készítünk és kihűtjük. Miután kihűlt beleteszem a túrót és összekeverem. majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a laskagombát és a sonkát felaprítjuk, majd a vaj és olaj keverékén megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemzölddel és kakukkfűvel. A tojást felverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű