-6 db csirkecomb
1-közepes db cukkini
-kevés napraforgó olaj
-2 közepes db vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 közepes db paprika
-1 közepes db paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyemzöld
Combokról a bőrt lehúzzuk ( olajon kicsit megpirítjuk, hogy legyen színe.
- A vöröshagymát (kockákra vágva), a fokhagymát (fokhagymanyomóval "pépesítve") hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kevés vizet öntünk alá és fedő alatt kb 30-40 percet pároljuk.
-A paprikát összedaraboljuk és a raguhoz adjuk
Mikor a hús már kellően megpuhult, a felkockázott paradicsomot, cukkinit (hámozatlanúl), az apróra vágott petrezselymet hozzákeverjük, megvárjuk, hogy felforrjon, a gázt elzárjuk, és a fedő alatt tovább pároljuk. Túl sokáig nem szabad már főzni, mert a paradicsom és a cukkini szétesik.
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénai (vagy tepsi) alját. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a paprikát felkockázzuk, majd egy kis olívaolajon megpirítjuk. A bacont és a csirkemellet is kockára szeljük és a zöldségekkel együtt sütjük 4-5 percig. Amikor a csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikákat felkockázzuk. Egy nagyobb lábos aljába étolajat öntünk, beleszórjuk a vöröshagymát, a paprikákat, és 2 dl vizet hozzáöntve f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat kb. fél órát tejbe áztatom, ledarálom a főtt krumplival együtt, és összekeverem a többi hozzávalóval. Forró olajban kanállal kiszaggatva sütöm ki.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű