Piskóta
-4 tojás
-20 dkg cukor
-20 dkg liszt
-8 kanál viz
-10 dkg darált dió
-kis kanál szódabikarbóna
Krém
5 dl tej | 20 dkg kristálycukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 25 dkg vaj/margarin
Diszités ....mindenki fantáziájára van bizva ....tejszinhab,dió darabok ,diógerezdek vagy gyümölcs
A piskótához
A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 4 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a
-a tojások fehérjét felverjük a 4 kanál vizzel és óvatosan a masszához keverjük
-kikent kilisztezett vagy sütőpapirral bélelt kb.22 cm átmérőjü .tortaformába simitjuk
előmelegitett sütőben 160 fokra előmelegitett sütőben kb.40 perc alatt készre sütjük ( tűpróbáig )
2.. Ha kihűlt, vízszintesen ketté vágjuk.
3. A karamellpudinghoz forrásig melegítünk 4 dl tejet.
A cukor felét sötétbarnára karamellizáljuk egy magas falú edényben, majd folyamatos kevergetés mellett (a tűzről levéve) hozzákeverjük a forró tejet.
Hozzáadjuk a maradék cukrot is, újra forraljuk, végül besűrítjük a maradék tejben elkevert vaníliás pudingporral.
Ha kihűlt, habosra keverjük a nagyon puha vajjal /// margarinnal
. A krémmel összetöltjük a tortát úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Hűtőszekrényben dermesztjük
A képen lévő tortácskát diszitettem felvert tejszinhabbal és mivel volt itthon eper az is került rá .
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukort kikeverjük a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, rummal és a fahéjjal elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A mazsolát és a mandulát is hozzáadjuk, a tésztát e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba tesszük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi alapanyaggal együtt: cukor, vaj, tojás, só. Alaposan elkeverjük, és tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLefőzzük a kávét. A tejjel, cukorral és a kávéval megfőzzük a pudingot. A tejszínt kemény habbá verjük. A tortaformát kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rummal vagy aromával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű