Hozzávalók (27 cm-es tortaformához):
• 40 dkg babapiskóta
• 3 csomag vaníliás pudingpor /3x40g/
• 12 ek kristálycukor
• 1,2 l tej
• 3 dl főzött kávé
• 2 dl tejszín
• 1dl rum vagy aroma
Díszítéshez:
• tortadara vagy reszelt ét csoki
Lefőzzük a kávét.
A tejjel, cukorral és a kávéval megfőzzük a pudingot.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tortaformát kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rummal vagy aromával majd a főzött kávés pudingból ráöntjük az 1/3 részét.
A rétegezést még kétszer megismételjük.
A tortaformát egy órára a hűtőbe tesszük, majd kivéve rákenjük a tejszínhabot és megszórjuk tortadarával.
Legjobb, ha csak másnap vágjuk fel. Addigra a piskóta megszívja magát és megpuhul.
A búza finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha, szobahős vajat (a vaj helyett margarin is használható, de én vajjal jobban szeretem), hozzáadjuk a porcuk...
Elkészítési idő:Almás pite 50 dkg finomliszt 1 tojás 10 dkg porcukor 15 dkg margarin 8 dkg zsír 1 dl tej 2 dkg élesztő 1/2 teáskanál szódabikarbóna 1-2 evőkanál tejföl töltelék: 1-1...
Elkészítési idő:10 dkg liszt,4 tojás,12 dkg porcukor,fél k.k.sütőpor,2 dkg kakaópor,csipet só!Ez a tészta,175 fokon sütni!KRÉM:2 dl habtejszín,10 dkg étcsoki! Megolvasztom a csokit a tejszínben,am...
Elkészítési idő: