Hozzávalók (27 cm-es tortaformához):
• 40 dkg babapiskóta
• 3 csomag vaníliás pudingpor /3x40g/
• 12 ek kristálycukor
• 1,2 l tej
• 3 dl főzött kávé
• 2 dl tejszín
• 1dl rum vagy aroma
Díszítéshez:
• tortadara vagy reszelt ét csoki
Lefőzzük a kávét.
A tejjel, cukorral és a kávéval megfőzzük a pudingot.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tortaformát kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rummal vagy aromával majd a főzött kávés pudingból ráöntjük az 1/3 részét.
A rétegezést még kétszer megismételjük.
A tortaformát egy órára a hűtőbe tesszük, majd kivéve rákenjük a tejszínhabot és megszórjuk tortadarával.
Legjobb, ha csak másnap vágjuk fel. Addigra a piskóta megszívja magát és megpuhul.
Keverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrokat a tojásokkal habosra (világosra) kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és egy csipet sót, majd eldolgozzuk benne a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet. Az almákat megh...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkarikázzuk. 2. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal és eloszlatjuk benne az almakarikákat. 3. A piskótához a tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk kb 1 dl tejben. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a megolvasztott vajat és a cukrot, majd közepesen lágy, hólyagos tésztát daga...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes