a tésztához:
4 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál hideg víz
1 teáskanálnyi sütőpor
Hozzávalók:
a krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl habtejszín
2 tasak habfix
A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg étcsokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 35 perc alatt 180 fokon készre sütjük. A pudingot a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot. A kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk. Mikor a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük.
Egy nagyobb tálba mértem a tejet, a tejszínt, belefacsartam a narancs levét, hozzáadtam a sütőtököt és a tojások sárgáját, valamint 4 ek. cukrot. Egy habverővel alaposan elkevertem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a Rama margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTorta teteje: Hideg növényi tejszínt felverjük. Fontos, hogy hideg legyen, különben nem lehet felverni! Kézzel 4 tojás sárgáját hozzákeverünk. Óvatosan, hogy ne törjük össze a hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA morzsához a margarint megolvasztjuk, és a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük csak, míg morzsalékos tésztát nem kapunk. Hűtőbe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű