menu

Családireceptkönyv.hu

Duplán sajtos joghurtos lángos


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--75 dkg finomliszt
--3 dkg élesztő
--2 késhegynyi szódabikarbóna
--1 1/2 csapott evőkanál só
--2,1/2 dl langyos víz
--3 dl natúr joghurt
--a TÖLTELÉKHEZ
-- 20 dkg reszelt sajt
--a sütéshez:
--5 dl étolaj
--a TÁLALÁSHOZ
--2-3 dl tejföl
---sajt ízlés szerint

Elkészítés:


A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát,
-az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk. -----
Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk belőle ( ebből 13 darab lesz )
--és jól kihúzkodjuk, a közepébe reszelt sajtot teszünk.
-Alulról felülre, jobbról balra hajtva becsomagoljuk, és 10 percig így állni hagyjuk.
--Olajos kézzel lángos formára szét húzogatjuk és felhevített olajban kisütjük
-. (Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül.) Papírtörlőre szedjük, hogy az olajat felszívja.
--Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
--Akik szeretik fokhagymával is megkenhetik.

Duplán sajtos joghurtos lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pakisztáni sárgaborsó dahl
Pakisztáni sárgaborsó dahl

A sárgaborsót megmossuk, majd két és félszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a kurkumát, garam masalát, cayenne borsot, fekete borsot, és kis lángon felforraljuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Krémfehér sajt házilag
Krémfehér sajt házilag

A joghurtot és a tejfölt összekeverjük és sűrű szövésű ruhába öntjük, majd szintén sűrű szövésű szűrőbe tesszük . Hűtőben 3 napig csöpögtetjük, majd kiöntjük tálkába. Minél tovább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Töltött zsemle
Töltött zsemle

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a sonkát, a szalámit, a lila hagymát és a csemege uborkát felkockázzuk és a zsemléhez adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pita
Pita

Minden hozzávalót egybe teszünk és tésztát készítünk majd duplájára kelesztjük. Ez kb egy óra. Az élesztőt nem kell futtatni, csak elmorzsolni! Miután a tésztánk megkelt 8 részre...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk