--75 dkg finomliszt
--3 dkg élesztő
--2 késhegynyi szódabikarbóna
--1 1/2 csapott evőkanál só
--2,1/2 dl langyos víz
--3 dl natúr joghurt
--a TÖLTELÉKHEZ
-- 20 dkg reszelt sajt
--a sütéshez:
--5 dl étolaj
--a TÁLALÁSHOZ
--2-3 dl tejföl
---sajt ízlés szerint
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát,
-az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk. -----
Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk belőle ( ebből 13 darab lesz )
--és jól kihúzkodjuk, a közepébe reszelt sajtot teszünk.
-Alulról felülre, jobbról balra hajtva becsomagoljuk, és 10 percig így állni hagyjuk.
--Olajos kézzel lángos formára szét húzogatjuk és felhevített olajban kisütjük
-. (Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül.) Papírtörlőre szedjük, hogy az olajat felszívja.
--Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
--Akik szeretik fokhagymával is megkenhetik.
A túrót egy tejforraló lábasban villával összetörjük, hozzáadjuk a tejet és felforraljuk, míg elválik a savó. Gézkendőn keresztül leszűrjük, hagyjuk kicsepegni és visszatesszük a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magasabb edényt előkészítünk, és beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a vajat. A hozzávalókat alacsony lángon felolvasztjuk. A masszát forrástól számított 10 percig főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzavirágot átvizsgáljuk, a zöld részektől megtisztítjuk, és egy nagy tálba tesszük. mosás nélkül A citromot felszeleteljük, összekeverjük a bodzavirágokkal, majd a vízzel fe...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Könnyű