--75 dkg finomliszt
--3 dkg élesztő
--2 késhegynyi szódabikarbóna
--1 1/2 csapott evőkanál só
--2,1/2 dl langyos víz
--3 dl natúr joghurt
--a TÖLTELÉKHEZ
-- 20 dkg reszelt sajt
--a sütéshez:
--5 dl étolaj
--a TÁLALÁSHOZ
--2-3 dl tejföl
---sajt ízlés szerint
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát,
-az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk. -----
Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk belőle ( ebből 13 darab lesz )
--és jól kihúzkodjuk, a közepébe reszelt sajtot teszünk.
-Alulról felülre, jobbról balra hajtva becsomagoljuk, és 10 percig így állni hagyjuk.
--Olajos kézzel lángos formára szét húzogatjuk és felhevített olajban kisütjük
-. (Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül.) Papírtörlőre szedjük, hogy az olajat felszívja.
--Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
--Akik szeretik fokhagymával is megkenhetik.
A virsliket félbe vágjuk. Az íves végét bevágom, ezek lesznek a csápok. A lisztből, tojásból, tejből és sütőporból sűrű masszát kavarok és a vágott végét belemártom. Ez lesz a fej....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük fel a tojásokat főni. Ha megfőttek, hűtsük le őket langyosra, majd óvatosan szedjük le a héjukat. Mossuk meg őket, és válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját törj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirket elötte megpiritjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű