--75 dkg finomliszt
--3 dkg élesztő
--2 késhegynyi szódabikarbóna
--1 1/2 csapott evőkanál só
--2,1/2 dl langyos víz
--3 dl natúr joghurt
--a TÖLTELÉKHEZ
-- 20 dkg reszelt sajt
--a sütéshez:
--5 dl étolaj
--a TÁLALÁSHOZ
--2-3 dl tejföl
---sajt ízlés szerint
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát,
-az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk. -----
Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk belőle ( ebből 13 darab lesz )
--és jól kihúzkodjuk, a közepébe reszelt sajtot teszünk.
-Alulról felülre, jobbról balra hajtva becsomagoljuk, és 10 percig így állni hagyjuk.
--Olajos kézzel lángos formára szét húzogatjuk és felhevített olajban kisütjük
-. (Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül.) Papírtörlőre szedjük, hogy az olajat felszívja.
--Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
--Akik szeretik fokhagymával is megkenhetik.
Az almát meghámozzuk, magházát kiszedjük, 1/2 x 1/2 cm-es kockákra vágjuk. Egy kanál szőlőmagolajat felhevítünk egy serpenyőben, erre tesszük az almát párolódni. Rácsavarjuk fél c...
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben kimérjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé kavarju...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűAz fűszereket pirítás után durvára daráljuk és összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű