25 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg vaj
csipet só
4 tojás sárgája
1 cs sütőpor
1 kávés kanál reszelt citrom héj
Töltelék..
5 dkg liszt
1 csomag vaniliás cukor
15 dkg cukor
-1 nagy pohár epres joghurt ( 375-g vagy 400 g )
1 nagy pohár 20% tejföl 330 g
és a 4 tojás fehérje felvert habja
A tészta hozzávalóit összekeverjük ..kicsit nehezen áll össze ...30 percig a hűtőbe rakjuk
A tészta felét kinyujtjuk ,tepsibe simitjuk a másik felét vissza rakjuk a hűtőbe
a tojások fehérjét kemény habbá verjük aztán bele a liszt ,cukor,joghurt+ tejföl
a tölteléket a tésztára öntjük és a maradék tésztát ráreszeljük a tetejére
előmelegitett sütőben 180 fokon 40-45 percug sütjük
25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáli-ból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat felolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. Megpucoljuk, kimagozzuk az almát, és nagyon keskeny cikkekre aprítsuk. Egy adagot félreteszünk a díszítéshez. A tojásfehérjéből csipetn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeáll...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű