-500 g natur joghurt
-2 tojassargaja
-2 tojas feherje
-20 dkg liszt
-csipet so
- 9 g sutopor
- -40 g porcukor
- 4 ml olaj
1/2 bögre tejet melegitünk,1 tk.cukorral + 1 tasak instant élesztővel
-amig kel az élesztö a tojásokat szétválasztjuk
-a fehérjét kemény habbá verjük
-a sárgáját kikavarjuk a 3/4 bögre cukorral a maradék 2,5 bögre langyos tejjel ,az olajjal és a 2 bögre lisztel majd a felfuttatott élesztővel
-legutoljára óvatosan belekeverjük a tojásfehérje felvert habját
-alaposan keverjük össze
-az állaga sűrűbb mint a hagyományos palacsintáé,hasonló az amerikai palacsintához
-hagyjuk 1/2 órát pihenni
-majd a szokásos módon süssük ki
-minden palacsinta előtt olajozzuk meg a serpenyöt
-tálalhatjuk akármilyen töltelékkel
A kekszekből 8 darabot törjünk porrá, majd keverjük el az olvasztott vajjal, és öntsük bele a masszát egy kapcsos tortaformába. A hideg tejszínt tegyük egy tálba és kézi mixerre...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűEgy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, tojást, fahéjat, szercsendiót, cukrot jól összekeverjük, felverjük. A kenyérszeleteket megforgatjuk a masszában, majd vajon aranybarnára sütjük. Ha szükséges, pótoljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulatejet felmelegítjük, majd elkeverjük benne a cukrot, a kakaóport és a vaníliakivonatot. Hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a chiamaggal, majd hűtőben pihentetjük 1,5-2 órát. Á...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű