-50dkg gesztenye massza
-12,5 dkg vaj
-25 dkg darált keksz,
- kicsi rum
KRÉM
-9 dl tej
-3 csomag vaniliás puding
-6 evő kanál cukor
-25 dkg vaj
-12 dkg por cukor
-4 dl tejszin
-18-20 baba piskóta
---A gesztenye +12,5 vaj +darált keksz +kevés rum összekeverjük és egy magasabb falú tálba lapítjuk
---A 3 pudingot megfőzzük a
- 9 dl tejben+ 6 kanál cukorral sűrűre főzzük
-hagyjuk hűlni...majd
-,a 25 dkg vajat
-a 12 dkg porcukorral elkeverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük
--::.A pudingos krém felét a gesztenyés masszára kenjük erre jön a rumos kávéba megforgatott piskóták sorakoztatása ...
--erre jön a krém másik fele...végül a tejszinhabot felverjük és a krémre simitjuk ....tetejét kakaó porral meg szórjuk
Barackbefőttet beleszórni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 150 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), aztán sütőpapírt terítünk egy 40x30 cm-es sütőlemezre. Kibontjuk az első csomag rétestésztát, és a 6 lapot egymáson hagyva...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesegy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk, bele a meggy. tojásokat EGYBEN habosítsuk, majd 2 részbe cukor hozzá, majd a többi. majd a lisztet lassan, kézi habv...
Elkészítési idő: 30-45 p Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! A tejben elkeverjük a lis...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű