-50dkg gesztenye massza
-12,5 dkg vaj
-25 dkg darált keksz,
- kicsi rum
KRÉM
-9 dl tej
-3 csomag vaniliás puding
-6 evő kanál cukor
-25 dkg vaj
-12 dkg por cukor
-4 dl tejszin
-18-20 baba piskóta
---A gesztenye +12,5 vaj +darált keksz +kevés rum összekeverjük és egy magasabb falú tálba lapítjuk
---A 3 pudingot megfőzzük a
- 9 dl tejben+ 6 kanál cukorral sűrűre főzzük
-hagyjuk hűlni...majd
-,a 25 dkg vajat
-a 12 dkg porcukorral elkeverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük
--::.A pudingos krém felét a gesztenyés masszára kenjük erre jön a rumos kávéba megforgatott piskóták sorakoztatása ...
--erre jön a krém másik fele...végül a tejszinhabot felverjük és a krémre simitjuk ....tetejét kakaó porral meg szórjuk
A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és összegyúrjuk Négy részre osztjuk. Egyenlő nagyságú lapoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát, lisztet, citromhéjat, tejet, mazsolát összekeverjük, és több órára hűtőbe tesszük pihenni. Sütés előtt hozzákeverjük a tojássárgáját és a porcukorral fevert fehérjét....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyjuk pár percig pihenni. Addig a másik tésztát vesszük elő. Leválasztjuk az egy negyed részét, cipót formázunk belőle, félretesszük, ez lesz a kalács közepe. A maradék háromne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg liszt 3 ek cukor 2 dl tejföl Fél sütőpor 1 tojás Citromhéj Összegyúrni,nyújtani szaggatni,sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű