-50dkg gesztenye massza
-12,5 dkg vaj
-25 dkg darált keksz,
- kicsi rum
KRÉM
-9 dl tej
-3 csomag vaniliás puding
-6 evő kanál cukor
-25 dkg vaj
-12 dkg por cukor
-4 dl tejszin
-18-20 baba piskóta
---A gesztenye +12,5 vaj +darált keksz +kevés rum összekeverjük és egy magasabb falú tálba lapítjuk
---A 3 pudingot megfőzzük a
- 9 dl tejben+ 6 kanál cukorral sűrűre főzzük
-hagyjuk hűlni...majd
-,a 25 dkg vajat
-a 12 dkg porcukorral elkeverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük
--::.A pudingos krém felét a gesztenyés masszára kenjük erre jön a rumos kávéba megforgatott piskóták sorakoztatása ...
--erre jön a krém másik fele...végül a tejszinhabot felverjük és a krémre simitjuk ....tetejét kakaó porral meg szórjuk
A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütés nélküli lap: A tortalaphoz a kekszet kékes aprítóban összeaprítjuk, hozzáadjuk a megolvasztott vajat és összedolgozzuk, majd 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBarna rész: A vizet és cukrot felforralni (2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt bele tördeljük a csokit és össze főzzük, hogy szép sima masszát kapjunk. Félr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát lehetőleg előző este készítjük el. A lisztet munkalapra szitáljuk. Széles pengéjű késsel vagy habkártyával belevagdaljuk-morzsoljuk a vajat/margarint (A), tetejére szó...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Könnyű