90 g porcukor-sima is jó
3 db tojás
1 zacskó vaníliás cukor
150 g búzaliszt
300 ml tej (2,8%-os)
200 ml habtejszín
0.5 csipet só
350 g meggybefőtt (magozott)
egy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk, bele a meggy. tojásokat EGYBEN habosítsuk, majd 2 részbe cukor hozzá, majd a többi. majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. előmelegített, 180 C-os sütőbe kb. 30 perc alatt.
kihűl,
szeletel,
mind megeszi :)
elég híg lesz, nem kell megijedni. később pont ettől lesz olyan krémes és lágy.
szerintem más gyümölccsel is ehető lenne: pl barack
Az egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze. - Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Egyszerű, laktató és i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A morzsához összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval. ◾️Ha a kéz melegtől összeáll a tészta, akkor 30 percre hűtőbe dobjuk és nagy lyukú reszelővel reszeljük rá a sütőpapír...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félreve...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a vajat és gyorsan összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, a tojássárgáját és a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű