Hozzávalók:
Tészta:
-30 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-15 dkg margarin
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-1 vaníliás cukor
Töltelék:
-15 dkg darált dió
-10 dkg cukor
-1 vaníliás cukor
-kevés tej ( hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)
-baracklekvár
Elkészítés:
A tojást, cukrot, margarint, vaníliás cukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb karikákat szaggatunk ki.
A nagyobb karikákat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beborítjuk a kisebb kiszaggatott karikával, körbe nyomkodjuk és forró sütőbe kisütjük ( míg szép-erősebb rózsaszínű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk ( kávéskanál segítségével), a közepére díszítésként fehér csokit, vagy kis tejszínt teszünk.
Csokimáz:
-10 dkg főzőcsoki
- 5 dkg margarin
A szaggatók mérete: 5,8 cm és 4,8 cm átmérőjűek.
Hozzávalókat összeturmixoljuk. Gofrisütőt bekapcsoljuk, pici olajjal bekenjük. Egy adaghoz ( 2 db) kb.1 merőkanálnyi massza kell.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat tálba teszed és géppel /én azzal szoktam / vagy kézzel jól eldolgozod. Puha, lágy, ragacsos tészta lesz. Mikor kész az 1/3 részéhez 3 evőkanál kakaó port és 2 ek vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálat kibélelünk a piskótatekercsekkel. a meggylét összekeverjük a zselatinnal. Kemény habbá verjük a tejszínt a cukorral és hozzáadjuk a zselatinos meggylét. Ezt a masszát a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű