Hozzávalók:
Tészta:
-30 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-15 dkg margarin
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-1 vaníliás cukor
Töltelék:
-15 dkg darált dió
-10 dkg cukor
-1 vaníliás cukor
-kevés tej ( hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)
-baracklekvár
Elkészítés:
A tojást, cukrot, margarint, vaníliás cukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb karikákat szaggatunk ki.
A nagyobb karikákat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beborítjuk a kisebb kiszaggatott karikával, körbe nyomkodjuk és forró sütőbe kisütjük ( míg szép-erősebb rózsaszínű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk ( kávéskanál segítségével), a közepére díszítésként fehér csokit, vagy kis tejszínt teszünk.
Csokimáz:
-10 dkg főzőcsoki
- 5 dkg margarin
A szaggatók mérete: 5,8 cm és 4,8 cm átmérőjűek.
Krém: A lisztet a tejjel felfőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A hozzávalókat sorban, robotgéppel (a dagasztókanalával) összekeverjük, majd, ha összeállt, kivesszük. Lisztezett deszkára helyezzük, és jól átgyúrjuk, majd folpackb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját elkeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ha már egységes a massza, akkor óvatosan e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlmát reszelni. Mindent össze keverni. Formába tölteni. 180 fok 25-30 perc sütés
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű