Hozzávalók:
Tészta:
-30 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-15 dkg margarin
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-1 vaníliás cukor
Töltelék:
-15 dkg darált dió
-10 dkg cukor
-1 vaníliás cukor
-kevés tej ( hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)
-baracklekvár
Elkészítés:
A tojást, cukrot, margarint, vaníliás cukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb karikákat szaggatunk ki.
A nagyobb karikákat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beborítjuk a kisebb kiszaggatott karikával, körbe nyomkodjuk és forró sütőbe kisütjük ( míg szép-erősebb rózsaszínű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk ( kávéskanál segítségével), a közepére díszítésként fehér csokit, vagy kis tejszínt teszünk.
Csokimáz:
-10 dkg főzőcsoki
- 5 dkg margarin
A szaggatók mérete: 5,8 cm és 4,8 cm átmérőjűek.
DW cukrot a vajjal a 2 egész tojással a citrom levével és a reszelt héjával, pici sóval habosra keverjük.Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy deci, kevés cukorral ízesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A megmaradt tejből a liszttel, csipetnyi sóval meg 18 dkg cukorral sűrű tésztát keverünk, és az éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk, és összekeverjük őket. A sárga masszához óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű