menu

Családireceptkönyv.hu

Rigolettó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Tészta:
-30 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-15 dkg margarin
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-1 vaníliás cukor

Töltelék:
-15 dkg darált dió
-10 dkg cukor
-1 vaníliás cukor
-kevés tej ( hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)

-baracklekvár

Elkészítés:


Elkészítés:
A tojást, cukrot, margarint, vaníliás cukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb karikákat szaggatunk ki.
A nagyobb karikákat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beborítjuk a kisebb kiszaggatott karikával, körbe nyomkodjuk és forró sütőbe kisütjük ( míg szép-erősebb rózsaszínű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk ( kávéskanál segítségével), a közepére díszítésként fehér csokit, vagy kis tejszínt teszünk.
Csokimáz:
-10 dkg főzőcsoki
- 5 dkg margarin

A szaggatók mérete: 5,8 cm és 4,8 cm átmérőjűek.

        Rigolettó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
Cseh krémes
Cseh krémes

Krém: A lisztet a tejjel felfőzzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar linzer-alapteszta.recept
linzer-alapteszta.recept

Elkészítés 1. A hozzávalókat sorban, robotgéppel (a dagasztókanalával) összekeverjük, majd, ha összeállt, kivesszük. Lisztezett deszkára helyezzük, és jól átgyúrjuk, majd folpackb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túró rudi özgerinc formában
Túró rudi özgerinc formában

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját elkeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ha már egységes a massza, akkor óvatosan e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
195. Mini kuglóf-almás
195. Mini kuglóf-almás

Almát reszelni. Mindent össze keverni. Formába tölteni. 180 fok 25-30 perc sütés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk