menu

Családireceptkönyv.hu

Rigolettó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Tészta:
-30 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-15 dkg margarin
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-1 vaníliás cukor

Töltelék:
-15 dkg darált dió
-10 dkg cukor
-1 vaníliás cukor
-kevés tej ( hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)

-baracklekvár

Elkészítés:


Elkészítés:
A tojást, cukrot, margarint, vaníliás cukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb karikákat szaggatunk ki.
A nagyobb karikákat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beborítjuk a kisebb kiszaggatott karikával, körbe nyomkodjuk és forró sütőbe kisütjük ( míg szép-erősebb rózsaszínű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk ( kávéskanál segítségével), a közepére díszítésként fehér csokit, vagy kis tejszínt teszünk.
Csokimáz:
-10 dkg főzőcsoki
- 5 dkg margarin

A szaggatók mérete: 5,8 cm és 4,8 cm átmérőjűek.

        Rigolettó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Valéria
Meggyes lepény
Meggyes lepény

A tojást és cukrot habosra kikeverni,majd hozzáadjuk a tejfölt,a vaníliás cukrot,margarint.Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz.(sütőport a lisztel kell elkeverni)Laza,könnye...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Búvár túrós
Búvár túrós

A muffin sütő mélyedéseit kivajazni,és a masszával 2 harmadáig tölteni.a tetejére tenni a túróból. és sütn

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Muffin - sárgabarackos-mazsolás
Muffin - sárgabarackos-mazsolás

Az alapanyagokat a szokásos módon elegyítjük. A kész muffint zselézzük és aszalt gyümölccsel díszítjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Joghurtos meggyfagylalt
Joghurtos meggyfagylalt

A meggyet kimagozzuk, kevés vízben felfőzzük a cukrokkal. Áttörjük (maradhat kicsit darabos), lehűtjük. Összekeverjük a joghurttal, majd óvatósan hozzáadjuk a habbá vert tejszínt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk