Hozzávalók:
Tészta:
-30 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-15 dkg margarin
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-1 vaníliás cukor
Töltelék:
-15 dkg darált dió
-10 dkg cukor
-1 vaníliás cukor
-kevés tej ( hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)
-baracklekvár
Elkészítés:
A tojást, cukrot, margarint, vaníliás cukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb karikákat szaggatunk ki.
A nagyobb karikákat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beborítjuk a kisebb kiszaggatott karikával, körbe nyomkodjuk és forró sütőbe kisütjük ( míg szép-erősebb rózsaszínű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk ( kávéskanál segítségével), a közepére díszítésként fehér csokit, vagy kis tejszínt teszünk.
Csokimáz:
-10 dkg főzőcsoki
- 5 dkg margarin
A szaggatók mérete: 5,8 cm és 4,8 cm átmérőjűek.
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön egy tálba, hogy a tészta szép sima legyen. Adagoljuk ki a 12 db muffin formába, majd 170 fokon süssük meg kb. 20-25 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. 2. A hozzávalókat a szilva kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután jól megrakjuk a tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét! Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a szokásos módon puha tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne ragadjon a tészta, elváljon az edény falától. 30...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű