-1/2 kg liszt
-200 g vaj
-4- tojássárgája
-250 g tejföl
-4 kanál cukor
-25 g friss élesztő...pici tej, hogy felfuttassuk
egy csipet só
-1 késhegynyi szódabikarbóna
citromhéj
Töltelékhez:
1 üveg házi lekvár ( barack lekvár)
250 g őrölt dió
200 g cukor
1-2 vaniliás cukor
- citrom reszelt héja
Díszítés:
100 g tej csokoládé
egy evőkanálnyi tejszín
egy teáskanál vaj
Keverjük össze az élesztőt pici cukor +tej /// felfuttassuk //
majd
a tészta minden hozzávalóját jól összekeverjük még jól nyújtható tésztát kapunk
-a tésztát 3 részre osztjuk
-az elsőt kinyújtjuk és sütőpapirral bélelt tepsibe simitjuk
-rá helyezzük a fele lekvár és fele darált dió +cukor + citrom reszelt héja + vaniliás cukor keverékét
-ugyan igy járunk el a második lappal is és lefedjük a harmadik lappal
1/2 órát hagyjuk pihenni majd közepesen meleg sütőben megsütjük
Kölülbelül. harminc percig süssük, majd kenjük meg a tetejét a mikrohullámú sütőben felolvasztott mázzal.
Tetejét megszorhatjuk darált vagy darabos dióval is
1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük. 2. A tésztát kétfelé vesszük. Amivel nem dolgozunk, azt visszatesszük a hűtőbe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerd a tojásfehérjéket kemény habbá. Add hozzá az összetört és pürésített banánt, fahéjat, és forgasd össze övatosan. Oszd el a masszát két szufléformába, vagy egyéb kis méretű s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba beleöntjük a lisztet, a porcukrot, vaníliás cukrot, és az egészet puha margarinnal összegyúrjuk. Hozzáadjuk a tejfölt és egy csipetnyi sót. Amikor már szép sima a tésztán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. - A vajat a porcukorral habosra keverjük a kihűlt krémhez adjuk és simára kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű