8 dkg liszt
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg vaj
2 db tojás
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
A cukrot a vaníliás cukorral, a tojással és a sóval elkeverjük.
Fokozatosan hozzákeverjük az olvasztott vajat és a lisztet.
Sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Ha nem szilikon a forma, akkor kivajazzuk, és a formába öntjük a tésztát.
Addig kell sütni, amíg nem kezd kicsit barnulni a széle. :)
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Habosra keverem a margarint a sima és vaníliás cukorral, tojássárgával, majd hozzáadom a liszttel elkevert sütőport, végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét is. A té...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűSzerintünk nincs karácsony zserbó nélkül, szóval ne is keresgéljetek tovább, mert itt van a PERFEKT zserbó receptje. Ugyan a vendégekre most sajnos nem kell gondolni, de legalább a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA nedves hozzávalókat (banán, tojás, vaj) összekevertem, majd hozzáforgattam a cukrot, a lisztet, egy nagy teáskanál fahéjat, sütőport és sót. Egy hosszúkás formába vagy őzgerincbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a margarint, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát úgy 25x35-40 cm tálcára, vagy tepsibe terít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű