kb. 1,5 dl tej
10 g vaniliás cukor
rum vagy rum aroma
20 db babapiskóta
250 g gesztenyemassza
20 dkg tortabevonó
1 ek étolaj
Hulala tejszín
Tejben elkeverem a vaníliás cukrot és a rum aromát. (én mindig aromát használok)
A babapiskótákat éppen csak megforgatom a tejben, és egy jénai tálba egymás mellé teszem.
A gesztenyemasszát ráreszelem, vagy késsel vékonyan rászelem.
10 dkg tortabevonót olajjal, gőz felett felolvasztom kis tejjel (mindig marad a vaníliás cukros tejből) és ráöntöm a masszára.
Felvert tejszínt rákenem, és a 10 dkg olvasztott tortabevonót - miután picit kihűlt - ráöntöm.
Én mindig 2 db jénaiban készítem. Általában dupla adagból.
A tészta alapanyagát összegyúrni, ½-3/4 órát keleszteni, ha megkelt 4 részbe osztani. Kb fél centinyire kinyújtani, megkenni a diókrémmel és feltekerni. ½ cm-es darabokra szeleteln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra (légkeveréses sütőt 150 ℃-ra).A sütőformát béleljük ki sütőpappírral, a tojásokat válasszuk szét. A diót vágjuk durvára, a banánokat pedig kockára....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűElőkészítés A tepsit (kb. 25x30 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűteljes tészta hozzávalókat összeturmixolni. 1/3-2/3 arányra osztani 1/3-hoz 2kaanál kakakót keverni sütőpappírral bélelt tortaformába öntögetni (középre kicsit egyikből, kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű