kb. 1,5 dl tej
10 g vaniliás cukor
rum vagy rum aroma
20 db babapiskóta
250 g gesztenyemassza
20 dkg tortabevonó
1 ek étolaj
Hulala tejszín
Tejben elkeverem a vaníliás cukrot és a rum aromát. (én mindig aromát használok)
A babapiskótákat éppen csak megforgatom a tejben, és egy jénai tálba egymás mellé teszem.
A gesztenyemasszát ráreszelem, vagy késsel vékonyan rászelem.
10 dkg tortabevonót olajjal, gőz felett felolvasztom kis tejjel (mindig marad a vaníliás cukros tejből) és ráöntöm a masszára.
Felvert tejszínt rákenem, és a 10 dkg olvasztott tortabevonót - miután picit kihűlt - ráöntöm.
Én mindig 2 db jénaiban készítem. Általában dupla adagból.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipót formázunk belőle. Mindegyik cipót lisztezett gyúródeszkán, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyiket beleterítjük a tepsibe, erre jö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFőoldal / Desszertek / Női szeszély II Női szeszély II Feltöltő: Márti Kategória: Desszertek, Tepsis sütik 0 58 megtekintés FavoriteElmentem!Print Friendly Női szes...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. 2. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. 3. Ha k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csokit összetörjük és összekeverjük a liszttel és a sütőporral. 2. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a puha vajjal. 3. Majd elkészítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű