6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 csipet só
A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport a vajas krémhez adjuk, majd a tojáshabot is beleforgatjuk. Papírral bélelt formába, vagy tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20-30 perc alatt megsütjük (süsd aranysárgára – akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni). A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Ha kakaós piskótát csinálunk: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 1 csipet só. A kakaót darált dióval is helyettesíthetjük.
1. A rizst 2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk és addig főzzük, míg a vizet felszívja. 2. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a csipet sót, és a vajat, beleszórunk 2 csomag vaníliás cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMák töltelék készítése A cukorból 1dl vízzel szirupot főzünk, ezt ízesítjük fahéjjal citrommal. beletesszük a darált mákot és sűrű tölteléket készítünk. Hozzáadjuk a többi belev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. 2. Nagyobb tepsibe 3 réteg tésztát teszünk, egyik rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre ped...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű