6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 csipet só
A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport a vajas krémhez adjuk, majd a tojáshabot is beleforgatjuk. Papírral bélelt formába, vagy tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20-30 perc alatt megsütjük (süsd aranysárgára – akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni). A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Ha kakaós piskótát csinálunk: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 1 csipet só. A kakaót darált dióval is helyettesíthetjük.
GASZTROMikróban készíthető csokoládé torta Ha létezik olyan mennyei finomság, ami valóban expressz üzemmódban elkészíthető, akkor ez az. Ne fogd vissza magad, mentsd el jól a rece...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet. 2. Sütőpapírral borított tepsiben (25x30 cm) 180 fokos sütőben m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet felforraljuk, beleteszünk 3 evőkanál cukrot, hozzáadjuk a sót és tejberizst főzünk, langyosra hűtjük. A citromot megmossuk, megszárítjuk, és héjának csak a sárga részét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat a tejföl kivételével összegyúrom. Utoljára annyi tejfölt teszek bele, hogy összeálljon! 1/3 részét félre teszem a hűtőbe. A tészta 2/3 részét zsírozott, liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű