50 dkg darált háztartási keksz
4 dkg kakaópor
20 dkg porcukor
25 dkg olvasztott vaj
2 dl tej
0,5 dl rum
1 teáskanál vaníliakivonat
Tetejére
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
2-3 evőkanál olaj
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk. Egy normálméretű tepsit sütőpapírral bélelünk és a kekszes masszát egyenletes vastagságban belenyomkodjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ha kellően megszilárdult, bevonjuk csokoládéval. Ehhez vízgőz felett megolvasztjuk a kétféle csokoládét az olajjal és a sütemény tetejére simítjuk. Ha megdermedt a csokiréteg, szeleteljük.
keksz, hogy érdemes inkább egy nagy adagot sütni a hétvégén. Sokkal-sokkal finomabb lesz! NLCafé f Ajánlom A BRAMAC °COOL tetőrendszer megtartja az otthon melegét! hirdetés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy, mély lábasba mérjük a mézet és a vajat/margarint, hozzáadjuk a fűszereket és addig melegítjük, amíg a margarin (vaj) fel nem oldódik a mézben. Kissé visszahűtjük, majd hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMagozzuk ki a szilvát és tegyük félre. A vajat keverjük habosra az eritrittel és a vaníliával. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját és keverjük tovább. Öntsük bele a tejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet a gesztenyemasszával a rummal, az olvasztott vajjal jól eldolgozzuk és egy tepsi aljára amit papírral kibéleltünk belenyomkodjuk. A krémhez a tejet a pudingporral...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes