2 dl olvasztott főzőmargarin,
2 dl méz,
2 dl enyhén összehabart tojás,
1 teáskanál vanília,
4 dl finomliszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1/2 teáskanál só,
2 dl joghurt,
4 dl apró kockákra vágott alma.
Keverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát.
Szitáljuk egybe a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúrás közben, váltakozva a joghurttal.
Végül keverjük bele az almakockákat.
Kanalazzuk szét a tésztát 3 db, kizsírozott, kb. 20x13x3 cm-es tepsibe, majd szórjuk a tetejére a krémet. 175 fokos sütőben süssük 45 percig.
Krém
1 dl apróra vágott dió,
1 teáskanál fahéjpor,
1 dl barna cukor,
2 evőkanál olvasztott vaj.
Addig keverjük a hozzávalókat, amíg a dió egyenletesen el nem oszlik a keverékben.
Elkészítés: Sütés előtti napon állítjuk össze a tésztát! Az olvasztott mézet a porcukorral,margarinnal,tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a fűszerekkel,szódaporral elkeverj...
Elkészítési idő:--A sajt és az 5 dkg vaj kivételével ,géppel vagy kézzel összedolgozzuk a hozzávalókat annyi langyos tejjel,amennyi szükséges,hogy könnyű gyúrható tésztát kapjunk -Az élesztőt nem...
Elkészítési idő: 120Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját összedolgozzuk a cukorral, a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan a habot is belekeverj...
Elkészítési idő: