40 dkg liszt,25 dkg margarin,2 dl tejföl,3 dkg élesztő,20 dkg reszelt sajt a tésztába,3 tk só
A tetejére:1 tojássárgája,reszelt sajt
Gyúrjuk össze a hozzávalókat. Az egyszerűség kedvéért nem kell se dagasztani, se keleszteni. Miután jól összegyúrtuk, nyújtsuk kb. ujjnyi vastagra, majd apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg tojássárgával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Közepesen meleg sütőben süssük aranysárgára.
A zselatint felfőzzük 3 dl vízben, ugyanakkor a gyümölcsízű zselatint is felmelegítjük. A sárga krémhez valókat kemény habbá verjük, és hozzáadjunk 1 dl elkészített zselatint. Kiva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a sütőporral. A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. 2. Jól összegyúrjuk. 3. Letakarjuk az edényt, és hűtőbe tesszük 30-40 percre. 4. Addig, amíg a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézátszitált lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket jól összekeverjük. A mérce egy 2.5 dl- es bögre. A mézet és a vajat megmelegítjük, de csak éppen hogy. Majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű