2-3 szép egészséges padlizsán( vinetta )
- grill fűszerkeverék
- kevés olaj
megpucoljuk
-hosszában nagyjából 2 cm széles szeletekre vágjuk
. Nagyon fontos, hogy az elején sózzuk be a padlizsánt, és hagyjuk állni tíz. tizenöt percig.
- Ha ezt a lépés elmulasztjuk, akkor könnyen keserű maradhat az íze
. Amíg a padlizsán áll, keverjük össze a fűszerkeveréket négy evőkanál olajjal.
-Csepegtessük le a padlizsánt, törölgessük meg, majd kenjük meg alaposan a fűszeres olajjal.
-Ha már beszívták az olajat, mindkét oldalukat grillezzük meg a sütőn, nagyjából két-két percig.
-A legfinomagg ha szabadban grillezzük ...
A medvehagyma szárait eltávolítom, megmosom, leitatom a vizet róla és felaprítom. A túrót a tejföllel összekeverem, majd hozzáadom az aprított /esetleg reszelt/hagymát, borsot, köm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsíron a hagymát megpirítjuk. Hozzá adjuk a krumplit. Azt is egy egy kicsit piritjuk. hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük vízzel hogy ne látszódjon ki a krumpli. ha puha kész. K...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: NehézLangyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A 60 dkg lisztet meglangyosítom és a sót szárazon elkeverem benne. Ezután az étolajjal és a felfuttatott élesztővel vala...
Elkészítési idő: kb.: 2 óra Nehézség: Könnyű