2-3 szép egészséges padlizsán( vinetta )
- grill fűszerkeverék
- kevés olaj
megpucoljuk
-hosszában nagyjából 2 cm széles szeletekre vágjuk
. Nagyon fontos, hogy az elején sózzuk be a padlizsánt, és hagyjuk állni tíz. tizenöt percig.
- Ha ezt a lépés elmulasztjuk, akkor könnyen keserű maradhat az íze
. Amíg a padlizsán áll, keverjük össze a fűszerkeveréket négy evőkanál olajjal.
-Csepegtessük le a padlizsánt, törölgessük meg, majd kenjük meg alaposan a fűszeres olajjal.
-Ha már beszívták az olajat, mindkét oldalukat grillezzük meg a sütőn, nagyjából két-két percig.
-A legfinomagg ha szabadban grillezzük ...
1. A tojások fehérjét csipetnyi sóval keményre verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sajtot. 2. Diónyi gombócokat formálunk a masszából és bő, forró olajban magas lángon pirosr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. Kevés lisztben megforgatjuk. A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBurgonyát uborka gyaluval , gyalulni , forrásba lévő vízben krumpli fajtájától függően 2- 3 percig blansírozzuk , hideg vízzel hűtjük lecsepegtetjük , bő forró olajban kisütjük ,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy teflonserpenyőt vékonyan beolajozok. Beleütöm a tojásokat (személyenként 2 db) úgy, mintha tükörtojást sütnénk. A tojások tetejére rápakolok sonkát, kolbászt, párizsit, virslit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű