Az alma megpárolásához:
- 3 db alma,
- 50 g vaj,
- 1/4 bögre cukor.
-A tésztához:
- 300 g gríz,
- 200 g cukor,
-- 3 db tojás,
- 375 g kefir,
-1 1/2 teáskanál szódabikarbóna,
- 3 kanál kakaó.
--Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig.
--Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.
--Mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk mindegyiket 9 – 10 szeletre.
--Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábasban, tegyük bele az almaszeleteket és cukrozzuk le
--. Lassú tűzön pároljuk pár percig, közben kevergessük.
-- Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy alufóliával. Tegyük bele az almaszeleteket.
--Öntsük rá a kikavart tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük nagyjából 25 percig.
-- Amikor megsült vegyük ki a süteményt a formából és szórjuk meg porcukorral vagy díszítsük tejszínhabbal.
A tojást a cukorral és a vaníliával fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kókuszt, majd folyamatos keverés mellett csomómentesre keverjük a kókusztejjel. A formákat vék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet és a hideg, apró kockára vágott vajat gyors mozdulatokkal elmorzsolom, hozzáadom a sót és a cukrot, elkeverem. Felütöm a tojást, kissé felverem, 1-2 evőkanáln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjékből kemény habot készítünk. Tejet forrósítunk, de nem forraljuk fel. A tojásfehérjéből kanállal galuskákat szaggatunk. A forró tejben...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot megpirítjuk,majd folytonos kevergetés mellett beleöntjük a sűrített tejet és a margarint.Amikor összeolvadt belerakjuk a diót is.10 percig hűtjük,2-2 ostyalap közé kenjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű