Az alma megpárolásához:
- 3 db alma,
- 50 g vaj,
- 1/4 bögre cukor.
-A tésztához:
- 300 g gríz,
- 200 g cukor,
-- 3 db tojás,
- 375 g kefir,
-1 1/2 teáskanál szódabikarbóna,
- 3 kanál kakaó.
--Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig.
--Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.
--Mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk mindegyiket 9 – 10 szeletre.
--Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábasban, tegyük bele az almaszeleteket és cukrozzuk le
--. Lassú tűzön pároljuk pár percig, közben kevergessük.
-- Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy alufóliával. Tegyük bele az almaszeleteket.
--Öntsük rá a kikavart tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük nagyjából 25 percig.
-- Amikor megsült vegyük ki a süteményt a formából és szórjuk meg porcukorral vagy díszítsük tejszínhabbal.
A tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük. 500 g lisztet egy tálba teszünk, ehhez adjuk a langyos mézes tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatj...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűKrém: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs pisztácia pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, tepsibe te...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűPiskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Összeforgatjuk, majd a lisztet egy fakanállal könnyedén hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű