Az alma megpárolásához:
- 3 db alma,
- 50 g vaj,
- 1/4 bögre cukor.
-A tésztához:
- 300 g gríz,
- 200 g cukor,
-- 3 db tojás,
- 375 g kefir,
-1 1/2 teáskanál szódabikarbóna,
- 3 kanál kakaó.
--Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig.
--Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.
--Mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk mindegyiket 9 – 10 szeletre.
--Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábasban, tegyük bele az almaszeleteket és cukrozzuk le
--. Lassú tűzön pároljuk pár percig, közben kevergessük.
-- Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy alufóliával. Tegyük bele az almaszeleteket.
--Öntsük rá a kikavart tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük nagyjából 25 percig.
-- Amikor megsült vegyük ki a süteményt a formából és szórjuk meg porcukorral vagy díszítsük tejszínhabbal.
A hozzávalókat összekeverjük, majd kókuszzsírral kikent gofrisütőbe készre sütjük. (ebből az adagból 5 db gofri jött ki)
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral egy tálban összedolgozzuk. A tejfölt, a tojást, a tejet és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk, robotgéppel összedolgozzuk. Amikor már krémes állagúvá vált hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a kakaóport és a rumaromát, majd hozzáadjuk a meggyet és a tejet, végül a kekszet is hozzádolgozzuk. A vajat és a cukrot mikróban összemelegítjük addig, mí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű