-2 cs vanília ízű főző pudingpor
--6 dl tej
--7 ek kristály cukor
--2 tojássárgája
--2 dl habtejszín(cukrászhab) Hulala
--kb. 8 marék puffasztott rizsszemek
- házi szilvalekvár (folyósabb)
-3 dl habtejszín (cukrászhab)Hulala
-csokoládé (reszelt)
-őszibarack kompot
-A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.
-Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.
--Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni, de egyből /még forrón/ belekeverjük a puffasztott rizsszemeket.
Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.
--A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, /de ne töltsük tele/ majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá, és a habzsákba töltött habbal díszítjük.
--Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival,( és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.
A hozzávalókat összegyúrjuk rudat formázunk belőle kis darabokat levágva ellapítjuk kerekre formázzuk vagy kiszaggatjuk ,tetszés szerint ízesíthetjük,kakaópor,kókuszreszelék ,stb.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliáscukrot (esetleg még lehet bele tenni plu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeturmixoljuk, és pár percet állni hagyjuk, hogy az útifűmaghéj megszívja magát. Majd gofrisütőben kisütjük. Lekrvárral tálaljuk, de önmagában is szivesen eszege...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat vegyítsük el, tegyük félre. A tojásfehérjéket villával picit verjük fel, csak habzásig, öntsük a száraz hozzávalókhoz, adjuk hozzá a folyékony olajat és kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű