-2 cs vanília ízű főző pudingpor
--6 dl tej
--7 ek kristály cukor
--2 tojássárgája
--2 dl habtejszín(cukrászhab) Hulala
--kb. 8 marék puffasztott rizsszemek
- házi szilvalekvár (folyósabb)
-3 dl habtejszín (cukrászhab)Hulala
-csokoládé (reszelt)
-őszibarack kompot
-A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.
-Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.
--Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni, de egyből /még forrón/ belekeverjük a puffasztott rizsszemeket.
Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.
--A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, /de ne töltsük tele/ majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá, és a habzsákba töltött habbal díszítjük.
--Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival,( és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.
A 8 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. A tepsit zsírral vékonyan megkenjük rétesliszttel megszórjuk, ebbe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Olvaszd fel kíméletesen a csokoládét vízfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben. 2. Forgasd bele a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. 3. Válaszd szét a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű