-2 cs vanília ízű főző pudingpor
--6 dl tej
--7 ek kristály cukor
--2 tojássárgája
--2 dl habtejszín(cukrászhab) Hulala
--kb. 8 marék puffasztott rizsszemek
- házi szilvalekvár (folyósabb)
-3 dl habtejszín (cukrászhab)Hulala
-csokoládé (reszelt)
-őszibarack kompot
-A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.
-Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.
--Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni, de egyből /még forrón/ belekeverjük a puffasztott rizsszemeket.
Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.
--A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, /de ne töltsük tele/ majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá, és a habzsákba töltött habbal díszítjük.
--Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival,( és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.
Főzzük meg a gesztenyéket kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a ge...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlisztet a sütőporral elvegyítjük. A tojást habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat is. Végül az egészet elkeverjük. A muffinformákat kivajazzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. 2. A hozzávalókat összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk)....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit kézzel összenyomkodjuk, félretesszük. A kakaós rész hozzávalóit tálba mérjük, és annyi tejjel, hogy nem túl lágy, de jól nyújtható masszát kapjunk, összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű