2 tojás
-8 kanál olaj
-150 g cukor
-200 g liszt
-100 g natur joghurt
-1 cs.vaniliás cukor
-1 sütöpor
-2 kanál barna cukor
-3 nagy őszibarack ...vagy ( befőtnek eltett) szeletelve vagy alma vékonyan szeletekre vágva
-nekem volt ananász kompótom és abból is tettem bele
a barackot vagy almát elkészitjük
-megmossuk ,szeleteljük vagy a befőtnek eltett barackot lecsöpögtetjük
- egy edénybe kimérjük a cukrot bele a tojásokat + olaj + joghurt + vaniliás cukor
-mixerrel habzásig keverjük
-lassan bele szorjuk a sütöporos lisztet
-jól kikavarjuk
-egy pite formát kevés olajal kikenünk
-megszorjuk a barnacukorral( 2 kanál )
- ráhelyezünk egy sor barackot ( de lehet alma is )
-ráöntünk a tésztából aztán még egy sor gyümölcs és a tőbbi tésztával betakarjuk
-170 fokon előmelegitett sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük ( tüpróbáig )
-a formában hagyjuk kihülni aztán egy tálra boritjuk
Összedolgozni.3 felé osztani ,38 x 25 cm nyújtani. 180 fokon 15-20 percig sütni. Krém:tej,liszt főzni,hűteni.A többi hozzávalóval habosra keverni.A lapokat megkenni. Máz:cukor,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kimért lisztet és a tejet kb. 40 C fokra langyosítjuk. Ez azért fontos, mert az élesztő ilyen hőmérsékleten tud megfelelően működni. 2. Egy kisebb keverőtálban kovászt készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lapokká nyújtjuk. Az almás réteg hozzávalóit 10 percig lassú tűzön, néha megkeverve pár...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA tojást és a sót kikeverjük, majd felöntjük vízzel, szódával, tejjel. A liszttel simára dolgozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű