Tésztához
-500 g finomliszt
-200 g cukor
-250 g vaj vagy margarin
-egy csipet só
-3 tojás sárgája
-1 csomag sütőpor
-reszelt citromhéj
-3-4 evőkanál tejföl
A Töltelékhez
-30 g vaj vagy margarin
-1 kg alma
-100 g cukor
--1 csomag vaníliás pudingpor
--3 tojás fehérje
-1 kiskanál fahéj
-1-2 kanál zsemlemorzsa
----A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk
-. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen.
---A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük. --Nem kell teljesen megfagyasztani, bár az sem baj, lényeg, hogy amíg a töltelék elkészül, megdermedjen annyira, hogy le tudjuk reszelni.
--A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a vajon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük,+ a fahéjat és besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét borotvahab keménységűre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk az almát.
A hűtőben tárolt tésztát kivesszük, elnyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük.
Ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk zsemlemorzsával majd a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel a töltelék tetejére reszeljük.
180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük
Miután kihűlt lehet szépen szeletelni ...Tetejét porcukorral megszórjuk
-
A tésztához valo alapanyagokat kikeverjük,a tojásfehérje hab kivételével azt csak utána keverjük hozzá. egy 35 X 27 cm es tepsi aljára sütöpapirt teszünk beleöntjük a maszát. Elöme...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA pekándiót tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel és áztassuk 2 órán át. Az alaphoz a diót daráljuk le. A citromot mossuk meg, reszeljük le a héját, majd keverjük a dará...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben a pudingot és a vaníliás cukrot felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha a puding kihűlt, összekeverjük a habos krémmel. A tejszínt felverjük és kis c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. 2. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz