-tojás-
-hagymahéj
-pici só
-2 kanál ecet
-ételfesték..
-Hagymahéját összevagdossuk egy tálba
-fehér papírszeleteket is apróra vagdossuk
-összekeverjük a hagyma héjával
-tojásokat megnedvesítjük és ebbe a keverékbe forgatjuk ,harisnyába vagy gézbe tekerjük szorosan lekötjük
-lábasba helyezzük a megmaradt hagyma héját ,rá helyezzük a tojásokat,
-felöntjük vízzel +1 kanál só + 2 kanál ecetet öntünk rá + 2 kanál étkezési festéket
-lassú tűzön főzzük 10 perci ...majd 20 percig a vízben pihentetjük
-eltávolítjuk a gézt a tojásokról majd pici növényi olajjal lekenjük
Egy tálban először keverd a szobahőmérsékletű vajat habosra. Szitáld bele a porcukrot, a mandulát és a lisztet, és keverd el jól őket. A frangipánhoz a mandulának csak a fehér,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűVágjuk le a retek tetejét, majd egy kiskanállal kaparjuk ki a retek belsejét, majd az üregbe kanalazzunk 2-3 evőkanál mézet. Nem kell túl sok mézet rakni, mert a retek levet fog en...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KönnyűBirkahús cseh, morva, szlovák birka (‘juh’), megvan az ukránban is. A bir, birr juhterelő szóból alakult. Hozzánk egy bizonyos fajta morva juh neveként került be. A köznyelv szá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk, apró kockára vágjuk es sós vízben megfőzzük. -Közben a hagymát felaprítjuk, bő olajon megdinszteljük es hozzáadunk -1 púpos kiskanál pirospapri...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű