25 dkg zabpehely, 10 dkg puffasztott gabonapehely, 12 dkg méz, 2 dkg kakaópor, 20 dkg barnacukor
18 dkg sótlan vaj, 10 dkg durvára vágott, pirított dió (vagy mogyoró vegyesen is lehet),
5 dkg durvára vágott, pirított mandula, 10 dkg arany mazsola, 5 dkg pirított szezámmag
5 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál vaníliaeszencia
A vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet s a barnacukrot, simára keverjük. Mérsékelt tűzön addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor nagyobb tűzre állítjuk, és 2-3 percig, illetve addig főzzük, amíg karamell állagúra sűrűsödik.
Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a többi hozzávalót. A masszát kibélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített 200 °C fokos sütőben 15-17 percig sütjük.
Ha kihűlt, egy nagyobb vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és felszeleteljük.
Mindent összekeverünk és kész! Merő kiváncsiságból belemártottam egy lakmusz papírt: a pH-ja is megfelelő
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóiból kenyeret dagasztunk. 2. 1-1,5 óra kelesztés után 12 db-ra osztjuk és kézzel kis lepénykéket formázunk belőlük. 3. A tölteléket a tészta felére tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA házi pita gyroshoz elkészítése nagyon könnyű és egyszer kell kipróbálni, utána mindig házilag készíti el az ember. Először is tegyünk a tejbe egy csipet cukrot, és futtassuk fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű