4 db nyúlgerinc
grillfűszer
rozmaring
fokhagyma
3 ek vaj vagy olaj
1 dl zöldség alaplé
mustár
só
bors
5 dkg vaj
A nyúlgerincet megmossuk, szárazra töröljük, majd grillfűszerrel alaposan bedörzsöljük. Kevés vajon vagy olajon lassú tűzön minden oldalán megsütjük, kb 5-5 perc. Dobunk hozzá egy kis rozmaringot, egy-két gerezd fokhagymát. Ha lepirult, akkor 110 fokos sütőbe tesszük a serpenyővel együtt kb 30-35 percre. Ha elkészült, akkor a serpenyőből kivesszük a húst. A visszamaradt zsiradékhoz adunk zöldségalaplevet, mustárt, ízesítjük sóval, borssal, majd ha felforrt akkor keverünk bele 5 dkg teavajat. Ha a vajtól szép selymes már a mártás, akkor leszűrjük.
A húst felszeleteljük és leöntjük a mártással.
A burgonyát megfőzzük,héját lehúzzuk és burgonya nyomón keresztül áttörjük. A burgonyát kihűtjük.(25 dkg-nak kell lenni tisztán) A tojásokat a sóval felverjük,hozzá keverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. 2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. 3....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA túrót villával összetöröd. A reszelt citromhéjjal simára kevered. Ízlés szerint adsz hozzá porcukrot. Ha az alma elég édes, el is hagyhatod. Az almát tetszés szerint feldarabo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet a tej felével 2-3 percig mikróban megfőzzük, közepes fokozaton. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, hozzáteszem a citromhéjat, a mézet, fahéjat. A mara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű