4 db nyúlgerinc
grillfűszer
rozmaring
fokhagyma
3 ek vaj vagy olaj
1 dl zöldség alaplé
mustár
só
bors
5 dkg vaj
A nyúlgerincet megmossuk, szárazra töröljük, majd grillfűszerrel alaposan bedörzsöljük. Kevés vajon vagy olajon lassú tűzön minden oldalán megsütjük, kb 5-5 perc. Dobunk hozzá egy kis rozmaringot, egy-két gerezd fokhagymát. Ha lepirult, akkor 110 fokos sütőbe tesszük a serpenyővel együtt kb 30-35 percre. Ha elkészült, akkor a serpenyőből kivesszük a húst. A visszamaradt zsiradékhoz adunk zöldségalaplevet, mustárt, ízesítjük sóval, borssal, majd ha felforrt akkor keverünk bele 5 dkg teavajat. Ha a vajtól szép selymes már a mártás, akkor leszűrjük.
A húst felszeleteljük és leöntjük a mártással.
Összekeverem a hozzávalókat egy ötliteres üvegben Érdemes leszorítót használni Szorosan lezárni az üveget és két napig nem szabad kinyitni A 2. napon átszűröm kisebb üvegekbe és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat enyhén sós vízben megfőzzük, hideg vízzel átöblítjük és félretesszük, hogy kissé hűljenek le. A kolozsvári szalonnát keskeny csíkokra vágjuk és serpenyőben pirosra l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérd ki a chia magot egy nagyobb tálba. Öntsd hozzá a mandulatejet. Add hozzá a mézet, és keverd jól el az egészet. Lehetőleg egy habverőt használj, mert az elején nagyon könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsákra szedjük és késes aprítóban összeaprítjuk. Egy konyharuhára tesszük, kinyomkodjuk a nedvességet belőle. Összekeverjük két enyhén felvert fehérjével, a sajttal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű