60 dkg liszt
• só ( 1-2 teáskanálnyi,ízlés szerint )
• 20 dkg margarin ( vagy 5 dkg zsír és 15dkg margarin )
• kb. 1 dl cukros tejben futtatott 2 dkg élesztő
A hozzávalókból tésztát gyúrunk,ha szükséges még tejet adunk hozzá.Pihentetés után vékonyra nyújtjuk,megkenjük felvert tojással,meghintjük köménymaggal és vékony rudakat vágva belőle megsütjük 180 fokon 15-20 perc alatt.
Eredetileg vékony szálakat kell belőle sodorni mintha ropi lenne,aztán kenni és sütni ,de nekem ez túl időigényes.
Köménymag helyett tehetünk rá dekor sót,esetleg szezámmagot vagy lenmagot.
Ebből a mennyiségből 2 nagy tepsivel lesz.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és bedagasztjuk. A dagasztáshoz langyos vizet használjunk. Hagyjuk kicsit kelni a tésztát, majd kiolajozzuk a 30x35 cm-es tepsit, a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt öntse a habüstbe, és verje, mintha tejszínhabot készítene. Kb. 15 perc után a vaj kiválik a folyadékból. Egy sűrű szövésű anyagon (pelenka, konyhai törlő) átszűrjük, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű