60 dkg liszt
• só ( 1-2 teáskanálnyi,ízlés szerint )
• 20 dkg margarin ( vagy 5 dkg zsír és 15dkg margarin )
• kb. 1 dl cukros tejben futtatott 2 dkg élesztő
A hozzávalókból tésztát gyúrunk,ha szükséges még tejet adunk hozzá.Pihentetés után vékonyra nyújtjuk,megkenjük felvert tojással,meghintjük köménymaggal és vékony rudakat vágva belőle megsütjük 180 fokon 15-20 perc alatt.
Eredetileg vékony szálakat kell belőle sodorni mintha ropi lenne,aztán kenni és sütni ,de nekem ez túl időigényes.
Köménymag helyett tehetünk rá dekor sót,esetleg szezámmagot vagy lenmagot.
Ebből a mennyiségből 2 nagy tepsivel lesz.
a bodzavirágokat megmossuk, sokat ne mossuk, mert kimossuk az ízét (egy nagyobb tálba vizet teszük s belemerítjük) 5 l-es üvegbe beletesszük, rászórjuk a cukrot a citromot kariká...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA tojásokhoz 1 teáskanál sót adunk. Alaposan felverjük a tojásokat. A felforrósított olajhoz öntjük a felvert tojásokat. Folyamatosan kevergetve megsütjük. Kimérjük, me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a mákot és a darát, addig főzzük, amíg jól megduzzad. Ha kihűlt hozzáadjuk a mazsolát, citromhéjat és a tojások felvert habját.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű