3 db avokádó / ha nagyon kemény, akkor több napig, puhulásig érlelni kell/
1 közepes fej lila hagyma
néhány gerezd fokhagyma /ki mennyire kedveli/
3 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál olaj /lehetőleg olíva/
1 evőkanál citromlé /lehetőleg frissen facsart/
só, bors,
A megmosott avokádót félbevágom, a húsát kiskanállal, vagy karalábévájóval kivájom, majd villával összetöröm.
A hagymát és a fokhagymát felaprítom, hozzáadom az avokádóhoz. Beleteszem a többi hozzávalót is, majd összekeverem, és bot mixerrel pépesítem. Aki szereti, dúsíthatja majonézzel.
Szezonális zöldségekkel, esetleg főtt tojással kiegészítve, reggelire, vagy egy könnyű vacsorára, pirítós kenyérrel tálalható.
A gombát megtisztítom, feldarabolom. Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, paprikát. Megszórom pirospaprikával, picit kevergetem, felöntöm fél deci vízzel és hozzáadom a g...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat tedd a turmixgépbe. A mirelit gyümölcsöket még fagyott állapotban is összeturmixolhatod.
Elkészítési idő:A megtisztított vöröshagymát és a gombát nem túl apró darabokra vágjuk. A kukoricát átmossuk, lecsepegtetjük. A cukkinit hosszában kettévágjuk, a közepüket kiskanállal kivájjuk, me...
Elkészítési idő: