3 db avokádó / ha nagyon kemény, akkor több napig, puhulásig érlelni kell/
1 közepes fej lila hagyma
néhány gerezd fokhagyma /ki mennyire kedveli/
3 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál olaj /lehetőleg olíva/
1 evőkanál citromlé /lehetőleg frissen facsart/
só, bors,
A megmosott avokádót félbevágom, a húsát kiskanállal, vagy karalábévájóval kivájom, majd villával összetöröm.
A hagymát és a fokhagymát felaprítom, hozzáadom az avokádóhoz. Beleteszem a többi hozzávalót is, majd összekeverem, és bot mixerrel pépesítem. Aki szereti, dúsíthatja majonézzel.
Szezonális zöldségekkel, esetleg főtt tojással kiegészítve, reggelire, vagy egy könnyű vacsorára, pirítós kenyérrel tálalható.
A csirkemellet megmossuk, felcsíkozzuk, és 2 ek olajjal, sóval, borssal, jó sok bazsalikommal összekeverjük. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és megfűszerezzük úgy, min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 160 fokra, és egy tepsin megpirítjuk a pisztáciát/mogyorót. Míg hűl, megpirítjuk a szezámmagot, majd azt kiszedjük, és a száraz serpenyőben megpirítjuk a róma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű