1 liter zsíros tej (házi, vagy 3,5 %-os), 50 dkg túró, 1 teáskanál só, fél tk. szódabikarbóna, 6-7 dkg vaj, pici fehérbors (1-2 gerezd fokhagyma, 1 kk. darált paprika, zöldfűszerek ízlés szerint – snidling, petrezselyem, kapor)
Én most fokhagymát, darált paprikát, és apróra vágott petrezselymet tettem bele.
A túrót egy tejforraló lábasban villával összetörjük, hozzáadjuk a tejet és felforraljuk, míg elválik a savó. Gézkendőn keresztül leszűrjük, hagyjuk kicsepegni és visszatesszük a lábasba. Hozzáadjuk a vajat, a sót, az apróra reszelt fokhagymát és a szódabikarbónát, és folytonos keverés közben összefőzzük. Belekeverjük a többi fűszert, és még melegen egy porcelán vagy jénai formába egyenletesen belenyomkodjuk. Kihűtjük, majd 1-2 óra múlva oldalát kicsit meglazítva, kivesszük a tálkából.
Kókuszzsírt felolvasztom, tisztított, kb. egyforma darabokra vágott májat megsütöm benne, és hagyom még rotyogni, hogy a víz elpárologjon. Utána a többi hozzávalóval egy magas falú...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük, golyókat formálunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő:A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, közben kevergetjük, akkor jó, ha nyúlik a túró, majd egy sűrű szitán leszűrjük, egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabi...
Elkészítési idő: fél óraA megmosott, szárazra törölt combokat lebőrözzük, a húst 2-3 helyen hosszanti irányban bevágjuk. A tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, 4 evőkanál olívaolajjal, beleforgatjuk a com...
Elkészítési idő: