Családireceptkönyv.hu

Nudli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
28-30 dkg liszt
0.5 marék morzsa
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor

Elkészítés:


A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hűtjük, majd áttörjük.
Egy tálba öntjük, hozzá adjuk a lisztet, morzsát, só, cukor összegyúrjuk.
Vizet teszunk fel főni, a tésztát ceruza vastagságúra sodorjuk
Lekvárral, porcukorral tálaljuk. (Mikor a morzsát lepirítottam utánna szoktam hozzá keverni fahéjas porcukrot így még finomabb.)

Nudli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Vargabéles
Vargabéles

A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal és hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krumplis lángos
Krumplis lángos

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, összegyúrjuk a burgonyával, majd az összes többi hozzávalóval....

Elkészítési idő: 1-1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Anko töltelék
Anko töltelék

Az anko töltelékhez előző nap beáztattam az adzuki babot, majd másnap leöntöttem, felforraltam, közepes lángon forraltam 5 percig. Leöntöttem a vizét, újat tettem, megint forraltam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombapaprikás galuskával
Gombapaprikás galuskával

A kockára vágott hagymát a kacszsíron dinsztelni kezdem, majd hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát, darabolt paradicsomot. Mikor üveges lesz a tűzről levéve hozzáadom a pirospapri...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk