1 kg burgonya
28-30 dkg liszt
0.5 marék morzsa
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hűtjük, majd áttörjük.
Egy tálba öntjük, hozzá adjuk a lisztet, morzsát, só, cukor összegyúrjuk.
Vizet teszunk fel főni, a tésztát ceruza vastagságúra sodorjuk
Lekvárral, porcukorral tálaljuk. (Mikor a morzsát lepirítottam utánna szoktam hozzá keverni fahéjas porcukrot így még finomabb.)
A tojásokat főzzük ,hűtjük, összevágjuk -egy Botmixer mérőpoharába mindent belerakunk -elkezdjük a botmixerrel összekeverni amíg nem lesz sima szép fényes a majonézünk -a fe...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszelem a levét kinyomkodom ,Hozzá keverem a lereszelt sajtokat (,ha több féle van pld. mozzarella ,feta ,parmezán.),de nagyon finom csak simán trappistával is. só,b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük keményre a tojást, összevágjuk. Olajban megpirítjuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel. Beletesszük az összevágott tojást és összerotty...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy kanállal összekeverjük, kb. öt percet pihentetjük, majd kókuszolajjal kikent, felforrósított serpenyőben kisütjük. Nekem ebből az adagból 6 db, kb. 7-8 cm-es pal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű