menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott palacsinta sonkával, camemberttel, tojással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a palacsintákhoz:

2 tojás
100 g liszt
1,4 dl 1,5 %-os tej
fél dl buborékmentes víz
10 g olaj
picsi só


Besamel:

20 g liszt
20 g kókuszzsír vagy olaj
2 dl tej 1,5 %-os
só, szerecsendió


Feltét:

4 db főtt tojás
120 g Tihanyi camembert
60 g sonka


Tetejére:

40 g reszelt trappista

Elkészítés:


Főzzük meg a tojásokat.
A tésztához a tojást kézi habverővel összekeverjük, a liszt felével csomómentesre keverjük, majd a vizet és a tej felét keverjük bele, aztán a maradék lisztet, végül a maradék tejet, olajat és sót is hozzákeverjük. Vagy ki ahogy szokta, inkább csak azoknak írom aki sosem készítettek palacsintatésztát, mert nem lehet mindent egybe borítani és összekeverni mert egy csomós massza lesz.
Kisütjük a palacsintákat
A besamelhez a tejet felforrósítjuk.
A lisztből és zsiradékból világos rántást készítünk, majd a tűzről félrehúzva folytonos keverés mellett felöntjük a forró tejjel és besűrítjük, majd ízesítjük.
A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
Egy kerek sütőtál vagy piteforma alját picit megvajazzuk, majd ráteszünk egy palacsintát megkenjük a besamellel és sonkacsíkokat szórunk rá, erre megy a következő palacsinta, besamel, camembert, majd palacsinta, besamel, tojás karikák. A lényeg, hogy úgy osszunk el mindent, hogy a rétegek közé jusson belőlük, a besamelből pedig mindegyik rétegre kivéve a legtetejére, mert oda szórjuk a reszelt sajtot.
180 fokon pirosra sütjük, tejföllel vagy anélkül tálaljuk.

Rakott palacsinta sonkával, camemberttel, tojással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Fűszeres diófélék pirítva
Fűszeres diófélék pirítva

A dióféléket, magvakat ( én most törökmogyorót, kesudiót és pekándiót kevertem) összekeverem egy tálban 1-1 teáskanál curryvel és Ras el Hanouttal, 3 tk sóval, fél tk őrölt papriká...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Törtpaszuly és levében leves
Törtpaszuly és levében leves

A babot előző este beáztatjuk, majd másnap a megtisztított sárgarépával, és kevés sóval puhára főzzük. Közben a leveshez csipetkét készítünk. A lisztet a tojással, sóval, kevés ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hot dog gluténmentesen
Hot dog gluténmentesen

Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat kézi mixer dagasztó karjával alaposan elkeverjük, az olajat utoljára t...

Elkészítési idő: 1-1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Meggyes-csokoládés mousse
Meggyes-csokoládés mousse

A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk