Hozzávalók a palacsintákhoz:
2 tojás
100 g liszt
1,4 dl 1,5 %-os tej
fél dl buborékmentes víz
10 g olaj
picsi só
Besamel:
20 g liszt
20 g kókuszzsír vagy olaj
2 dl tej 1,5 %-os
só, szerecsendió
Feltét:
4 db főtt tojás
120 g Tihanyi camembert
60 g sonka
Tetejére:
40 g reszelt trappista
Főzzük meg a tojásokat.
A tésztához a tojást kézi habverővel összekeverjük, a liszt felével csomómentesre keverjük, majd a vizet és a tej felét keverjük bele, aztán a maradék lisztet, végül a maradék tejet, olajat és sót is hozzákeverjük. Vagy ki ahogy szokta, inkább csak azoknak írom aki sosem készítettek palacsintatésztát, mert nem lehet mindent egybe borítani és összekeverni mert egy csomós massza lesz.
Kisütjük a palacsintákat
A besamelhez a tejet felforrósítjuk.
A lisztből és zsiradékból világos rántást készítünk, majd a tűzről félrehúzva folytonos keverés mellett felöntjük a forró tejjel és besűrítjük, majd ízesítjük.
A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
Egy kerek sütőtál vagy piteforma alját picit megvajazzuk, majd ráteszünk egy palacsintát megkenjük a besamellel és sonkacsíkokat szórunk rá, erre megy a következő palacsinta, besamel, camembert, majd palacsinta, besamel, tojás karikák. A lényeg, hogy úgy osszunk el mindent, hogy a rétegek közé jusson belőlük, a besamelből pedig mindegyik rétegre kivéve a legtetejére, mert oda szórjuk a reszelt sajtot.
180 fokon pirosra sütjük, tejföllel vagy anélkül tálaljuk.
Először is főzd meg a tojásokat. Ehhez forrástól számítva takaréklángon, fedő alatt 8 percig főzd őket. Közben vágd apróra (vagy reszeld le) a vöröshagymát, szintén apróra a petre...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű--palacsintatésztát nyerünk ....ebbe mártjuk a tök szeleteket forró zsiradékban kisütjük
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavarg...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA krumplikat mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Enyhén sós vízben főzzük néhány percet, majd szűrjük le, és hűtsük ki langyosra. Óvatosan vágjuk ki a belsejét, majd villával t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű