menu

Családireceptkönyv.hu

Banános palacsintatorta vanília pudinggal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40dkg liszt
6dl tej
2 tojás
1 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1cs sütőpor
10dkg vaj
1 banán
1 adag vaníliás puding a zacskón szereplő módon elkészítve

Elkészítés:


Az elkészítés roppant egyszerű. Fogunk egy nagy tálat és belerakjuk a lisztet és hozzáadjuk a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot. A 2 tojást szétválasztjuk és a fehérjét, egy csipetnyi sóval, kemény habbá verjük. Ha nem géppel csináljuk, akkor remekül lehet alkarra edzeni vele. A tojás sárgáját pedig adjuk hozzá a tejhez. A vajat mikróban olvasszuk fel. Igen, tudom, én is láttam a riportot, ami szerint a mikró a gonosz találmánya és a természet elleni bűnt követ el az ki használja, és hogy valamelyik étteremben már ki is dobálták őket. Nos, ebben az esetben akkor kis lábosban is fel lehet olvasztani a tűz felett, de NE forraljuk fel, hanem csak olvasszuk meg. Ez után az olvasztott vajat tegyük hozzá a tojásos tejhez és keverjük el, majd öntsük a lisztes keverékhez és csomómentesre keverjük össze.

A banán a következő, amit természetesen használat előtt hámozzunk meg. Majd vékonyan szeleteljük fel és a szeleteket is vágjuk 4 felé. A kis kockákat dobáljuk bele a masszába és keverjük el benne.

Ezután jöhet az utolsó lépés. A tojáshabot szépen, óvatosan keverjük hozzá a banános masszához.

Olaj nélkül süssük ki a palacsintákat egy közepes serpenyőben.

Ha az összes palacsintát megsütöttük, akkor szépen elkezdjük egymásra rakosgatni őket, miközben 2-4 kanál pudingot rakunk a rétegek közé. Végül egy egész torta formája lesz a dolognak. Frissen melegen a legjobb.

Banános palacsintatorta vanília pudinggal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lepcsánka
Lepcsánka

A krumplit lereszelem fokhagyma reszelőn, közben a fokhagymát is, majd hozzá adom az alapanyagokat, a petrezselymet apróra vágom és jól összekeverem, serpenyőben ki sütöm úgy, hogy...

Elkészítési idő: 10-perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Főzelékhez illő feltétek
Főzelékhez illő feltétek

Tökfőzelék: pörkölt Zöldborsó: fasírt vagy rántott csirkemell Paradicsomos káposzta: sült oldalas Paradicsom mártás(és egyéb mártások): főtt hús, főtt , hagymás krumpli Spen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
EPEKÍMÉLŐ PRAKTIKA....DINSZTELT HAGYMÁNÁL
EPEKÍMÉLŐ PRAKTIKA....DINSZTELT HAGYMÁNÁL

A dinsztelt vöröshagymától ég a gyomrom ezért az olyan ételeknél ahol ezzel kell csinálni a hagyma dinsztelésekor egy evőkanál vizet is teszek hozzá.Amíg elfől a víz addig távoznak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almakarikák, fahéjas cukorban, karamell öntettel
Almakarikák, fahéjas cukorban, karamell öntettel

A tésztához keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a csipet fahéjat. Egy másik tálban pedig a tojást és írót. Az almát szeleteld kb. 0,5 cm vastagságúra, a köze...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk