1 tyúk
1 kg aprólék
leveszöldség
1 bögre rizs
só, bors
babérlevél
szerecsendió
petrezselyem
reszelt füstölt sajt
Kaptam egy tyúkot és egy adag zúzát, szívet. Feldaraboltam az öreglányt, a belsőséggel együtt beledobtam kuktába és három órán keresztül főztem, amíg teljesen puha nem lett, levált a csontról a hús. A finom húslevest, és a zöldséget (amit később tettem a leveshez) leszűrtem és a húst lefejtettem a csontról.
Egy bögre megmosott rizst a kuktában egy kis olajon megpirítottam, majd hozzátettem a leszűrt zöldséget, a csontról lefejtett húst, felöntöttem két bögre húslevessel, megsóztam és megborsoztam, egy kis szerecsendióval ízesítettem, lezártam a kuktát és első szusszanásig főztem, majd lezártam a gázt a kukta alatt.
A kész „tyúkos” kását petrezselyemmel és füstölt sajttal megszórtam
-5 liter langyos vizben elkeverjük a cukrot -a citromot karikára vágjuk,a citromsóval meg a bodzavirágokkal együtt beletesszük egy beföttesüvegbe -majd ráöntjük a cukros vizet...
Elkészítési idő: 25 percEgy nagy lábasban tegyünk 2-3 evőkanál étolajat és 3-4 evőkanál kristálycukrot. Addig hevítsük, még a cukor arany barnára nem pirul. Adjuk hozzá egy kisebb fej felszeletelt vöröská...
Elkészítési idő: