1 tyúk
1 kg aprólék
leveszöldség
1 bögre rizs
só, bors
babérlevél
szerecsendió
petrezselyem
reszelt füstölt sajt
Kaptam egy tyúkot és egy adag zúzát, szívet. Feldaraboltam az öreglányt, a belsőséggel együtt beledobtam kuktába és három órán keresztül főztem, amíg teljesen puha nem lett, levált a csontról a hús. A finom húslevest, és a zöldséget (amit később tettem a leveshez) leszűrtem és a húst lefejtettem a csontról.
Egy bögre megmosott rizst a kuktában egy kis olajon megpirítottam, majd hozzátettem a leszűrt zöldséget, a csontról lefejtett húst, felöntöttem két bögre húslevessel, megsóztam és megborsoztam, egy kis szerecsendióval ízesítettem, lezártam a kuktát és első szusszanásig főztem, majd lezártam a gázt a kukta alatt.
A kész „tyúkos” kását petrezselyemmel és füstölt sajttal megszórtam
Első lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...
Elkészítési idő: 35 pec Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat turmixoljuk össze. Felét reggel másik felét ebéd után igyuk meg. Minden nap frissen készítsük,és igyuk 7 napig. Vagy jó még a cékla,alma,sárgarépa,citromlé+2...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszteket, és a lenmagpelyhet külön tálban kimérjük (kivéve az útifűmaghéjlisztet), és egy kicsit félretesszük. A vizet egy pohárba rakjuk, majd beleadagoljuk az útifűmaghéjl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz az igazi, ha a szegyből és a csontokból készítjük el az alaplevet sok óra főzéssel, de idő és kedv hiányában dolgozhatunk alaplével is, de akkor abból csakis valódit használjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű