0.5 kg cukkini,
1 púpos teáskanál só,
őrölt bors,
2 tojás,
10 deka trappista sajt ,
7 deka zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyemzöld,
3 gerezd fokhagyma,
olaj és zsemlemorzsa a sütéshez.
A cukkinit megtisztítjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk. 15 percet állni hagyjuk, ezután kinyomkodjuk a levét. Mehet bele a sajt, petrzselyem zöld, bors, fokhagyma és a tojás. Ezután homogénre gyúrjuk annyi zsemlemorzsával amennyit felvesz.
Félórát pihentetjük, majd gombócokat formázunk belőle, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában és bő olajban kisütjük.
Az olaj ne legyen melegebb 160-170 C° foknál.
A gombócokat kicsit lapítsuk el sütés előtt, hamarabb átsül.
zöldségeket meghámozzuk, megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A rendelkezésünkre álló eszközzel aprítjuk vagy daráljuk a petrezselyemmel és a zellerzölddel együtt, lemérjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal. A meghámozott almát és krumplit sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, ízesítjük a fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat keverjük össze, a fokhagymát zúzzuk-, a bazsalikomot tépkedjük bele, és jól mixeljük össze. Tegyük pár órára a hűtőbe, és fogyasztható is.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű