500g tésztához:
45ml víz
150g tojás (kb 3 közepes)
Csipetnyi só
375g liszt
Össze kell gyúrni a hozzávalókat,és egységes,gumis tésztát kell kapni.
Tepsitől függ,hogy hány réteg jön ki belőle. Olyan vékonyra kell nyújtani,hogy a színes újságot el lehessen olvasni alatta :)
Frissen nem kell előfőzni.
Ebbőlnármilyen tésztát lehet készíteni
Ha szárítani akarjuk nem szabad bele sót tenni.
Mikor azt hiszed,hogy jó az állaga,akkor még dagaszd pár percig.
A tojásokat felverjük és megsózzuk. Az olajat felmelegítjük. A kenyérszeletek mindkét oldalát megforgatjuk a tojásba, majd a forró olajban aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűKarfiolt-brokkolit sòs,borsos,vegetàs vízben felpuhàra föztem.Amíg föl elkészítettem a sajtszòszt.2dkg vajat forràsig piritottam,hozzàadtam 1 csapott ek lisztet,pirítottam,felöntöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPogonyi Judit Külső máz: vagyis kandírozás. Ez a szakma. A kisütött mézest, ami már kihűlt ezzel kell bevonni. 1 kg kristálycukrot 3 dl vízzel felforralni, csak addig keverni, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű