500g tésztához:
45ml víz
150g tojás (kb 3 közepes)
Csipetnyi só
375g liszt
Össze kell gyúrni a hozzávalókat,és egységes,gumis tésztát kell kapni.
Tepsitől függ,hogy hány réteg jön ki belőle. Olyan vékonyra kell nyújtani,hogy a színes újságot el lehessen olvasni alatta :)
Frissen nem kell előfőzni.
Ebbőlnármilyen tésztát lehet készíteni
Ha szárítani akarjuk nem szabad bele sót tenni.
Mikor azt hiszed,hogy jó az állaga,akkor még dagaszd pár percig.
Összekeverjük, „széttapogatjuk „ 15 percig elősütjük, aztán rá a feltét, ismét 15 percig sütni, és kész. Én cukormentes csirkemellsonkát, paradicsomsűrítményt, natúr paradicsomot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyérsütőgépben vagy dagasztógépben készítem, a kenyértésztánál lágyabb tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd 4 egyforma darabba vágom. Vékonyra nyújtom, át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű