500g tésztához:
45ml víz
150g tojás (kb 3 közepes)
Csipetnyi só
375g liszt
Össze kell gyúrni a hozzávalókat,és egységes,gumis tésztát kell kapni.
Tepsitől függ,hogy hány réteg jön ki belőle. Olyan vékonyra kell nyújtani,hogy a színes újságot el lehessen olvasni alatta :)
Frissen nem kell előfőzni.
Ebbőlnármilyen tésztát lehet készíteni
Ha szárítani akarjuk nem szabad bele sót tenni.
Mikor azt hiszed,hogy jó az állaga,akkor még dagaszd pár percig.
A megpucolt, és apró kockákra vágott krumplit öntsük fel annyi vízzel hogy éppen csak ellepje, adjuk hozzá a sót, majd főzzük puhára. (addig főzzük, hogy a krumpli már szinte szétf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulát egy tepsin szétterítjük és 180°C-os sütőben megppirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Egy fazékban összekeverjük a vizet, olajat, mézet. Megmelegítjük, beleöntjük a mandulát é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűParadicsomos káposzta nálam . Az összevágott káposztát felteszem vízben főni ,sót , majorannát rakok bele . Húsgombóc , darálthús , só , bors , fokhagyma , rizs és tojás , belera...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sajtot, a lisztet és a tojást összegyúrjuk, és kicsi golyókat formázunk belőle. Zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Tartármártással kínáljuk....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű