-35 dkg liszt
-10 dkg cukor
-2 evőkanál méz
-8 dkg margarin
-1 teáskanál szódabikarbóna
-2 evőkanál kakaó
-2 tojás
-1-2 evőkanál tej
KRÉMHEZ:
-750 ml tej
-3 csomag főzős vaníliás puding
-15 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-1 csomag babapiskóta (18 db)
-1 dl kávé+pici tej
-1 evőkanál rum
TETEJÉRE
porcukor de én csokibevonatot tette
-Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk
--Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, vegyük két felé, és így nyújtsuk ki 34×24 cm-re.
--Tepsi hátán süssük 180 fokon 6 percig, de előtte még szurkáljuk meg pár helyen.
---A pudingot készítsük el hagyományosan, majd hűtsük ki teljesen, és keverjük bele a margarint .
- Az egyik mézes lapot kenjük meg a pudingos krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan kávés tejbe mártott (amibe belekevertük előzőleg a rumot) babapiskótákkal rakjuk meg.
--Ha a krém másik felét is rásimítottuk, jöhet rá a második mézes tészta a süti tetejének.
Kissé rányomkodjuk a lapot, és egy nem túl nehéz tárgyat (pl. tányért ) teszünk rá.
Másnapra megpuhulnak a mézeslapok, és szeletelhetővé válnak, ekkor porcukrozzuk és tálaljuk.( én csoki glazurt simitottam a tatejére )
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverjük, közben a tojássárgát, valamint a vizet belerakjuk és jól felverjük. Ezután a lisztet a dióval és a szódabikarbónával óvatosan hozz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKivesszük a tésztát a mélyhűtőből. Begyújtjuk a sütőt 200 C fokra. Ha a tészta kiengedett, laponként 8 részre osztjuk, vagyis 16 kis téglalapot kapunk. (Pizzavágóval a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk,mikor össze áll,három részre osztjuk és sodorjuk Krém: 3 dl tejben egy csomag vaníliás pudingport megfőzünk,a szokásos módon. A puding porhoz 1 evőkanál kuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliarudat felhasítom, a magokat belekaparom a tejbe és a héjat is beleteszem. Felteszem melegíteni, ügyelve, hogy ne forrjon fel, épp csak a forráspont közelében legyen mindig...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes